Onder 11 zaterdag, JO11-2, 1e klasse 08

10 september 2016 9:45

S. Buisman

Opstelling

GVAV JO11-2 (E2) speelde afgelopen zaterdag 10 september haar eerste competitiewedstrijd thuis tegen Veendam 1894 JO11-1 (E1). Na een wat angstvallig begin van beide ploegen, kwam uiteindelijk de locomotief van GVAV op gang en wisten zij met fraai samenspel een 8-1 overwinning te behalen.

Nadat we eerst allemaal de spelersfoto's en de prachtige teamfoto hadden gemaakt, gingen we naar binnen voor de bespreking om daarna een scherpe warming-up te doen!

Eerste helft
De eerste helft begon voor beide ploegen wat afwachtend. De spanning was op de gezichtjes af te lezen, en nu gaat het natuurlijk echt om de punten! In de eerste 10 minuten valt er dan ook weinig kansen te noteren doordat beide ploegen kort op de man zitten en over het hele veld 1v1 vast zetten. Mooi om te zien zijn dan ook de duels op het middenveld, waarbij beide ploegen een technische mid-mid hebben die het spel willen verdelen met brede en diepe buitenspelers die veelvuldig worden gezocht. De eerste speldenprikjes zijn voor Veendam maar Pim kijkt ze naast of vangt de bal, waarna even later Igor een grote kans over mikt. GVAV komt steeds beter in het spel en het centrale verdedigingsduo Riley en Ian zijn onze spelverdelers, met rustig en goed combinatievoetbal zoeken zij dan de middenvelders en zijn zij aanspeelbaar om het spel weer te verschuiven naar de andere kant.

In de 15e minuut is het dan raak wanneer Igor Dylen wegstuurt en deze de 1-0 binnen schuift, 1-0 voor GVAV E2! En dan komen meer kansen. De mooiste goal van de dag volgt vlak voor rust; In een aanval waarin werkelijk iedere speler van GVAV wordt betrokken én maximaal twee keer de bal wordt aangeraakt is het Igor "Lewandowski"  die de 2-0 binnentikt. Wat een aanval, tikkie-takkie voetbal en het hele team belangrijk bij de goal, het staat 2-0 voor GVAV E2! En met deze stand zoeken beide ploegen de rust en ranja op.

Tweede helft
Na een korte peptalk start GVAV waar het gebleven was...flitsend combinatiespel, het veld goed groot houden én elkaar de bal gunnen. Yvarion is als tactische zet naar links centraal achterin gezet, deze snelle buitenspeler pakte dit fantastisch op. Snel in de opbouw, veel de bal vragen en verdedigend gezien sterk, de aanvallers konden er maar niet langs.

E2 gaat vervolgens verder met aanvallen, Kay (we noemen hem Kay-tje, maar jemig wat is deze jongen gedreven en een kleine terriër, daar sta je als tegenstander niet graag tegenover!) aan de rechterkant en baltovenaar Dylen aan de linkerkant kwamen keer op keer hun tegenstanders voorbij en waren dan niet zelfzuchtig om de ballen voor te geven voor de inkomende Jonah en spits Igor. Jonah lijkt zich ook steeds meer een vis in het water te voelen op de mid-mid positie en opent zowel met links als rechts het spel. Sverre wordt in de 37e minuut ingebracht voor de moegestreden Riley en aanvoerder Ian mag dan als gelegenheidsspits onze Pool Igor vervangen. Ook dit is een pluspunt van het team, welke positie ze ook moeten bekleden, ze blijven goed vanuit hun positie voetballen en opereren als een echt team. Ook Veendam 1894 E1 maakt nog een goal in de tweede helft, uit een corner schiet een speler van dichtbij onberispelijk binnen. Terecht ook, want het team probeerde te voetballen en bleef hard werkend. Uiteindelijk staat er 8-1 op het scorebord als de goed leidende scheidsrechter S. Buisman affluit.

Mijn complimenten boys, wat een teamprestatie was dit vandaag. Iedereen speelde met veel lef, passie en plezier. We hebben getraind op de opbouw en dit was vandaag heel goed zichtbaar met Pim en de verdediging. Het 'resultaat' van hard werken: een mooie 8-1 overwinning op een sterk Veendam 1894 JO11-1 en echt heel goed voetbal á la FC Barcelona.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Hoogezand E1 dat vele technische spelertjes bezit. We nodigen iedereen uit zaterdag 17 september om 10:00 uur op Sportpark Kalkwijck in Hoogezand om onze toppers van de E2 aan te moedigen!