0 - 8

GVAV-Rapiditas JO13-4JM

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 35

1 oktober 2016 8:45

01/10/2016 – Na de vliegende start stond afgelopen zaterdag de tweede competitiewedstrijd op het programma. Plaats van het strijdtoneel is ditmaal sportpark Corpus de Hoorn waar volgens het programma GRC Groningen JO13-4 het team ontvangt. Uitslagen van de eerste ronde doen vermoeden dat het team na afloop met de volle 3 punten thuis moeten kunnen komen.

Aanvangstijd van de wedstrijd is 08.45 en dus is iedereen er op tijd bij als we verzamelen op het gebruikelijke verzamelpunt vanwaar we rond 7.45 vertrekken. Op het park aangekomen is het even zoeken en lopen naar de kleedkamer. Het team moet zich dan snel omkleden om nog snel te warming up uit te voeren. Waarna de scheidsrechter het signaal voor de aftrap geeft.

Het team begint goed aan de wedstrijd en speelt goed georganiseerd. De vorige wedstrijd liep het team tegen zichzelf te spelen doordat de posities los werden gelaten en iedereen centraal en dicht op de bal ging lopen. Die valkuil hebben de trainers in de afgelopen week regelmatig aangehaald als belangrijk verbeterpunt. En al vrij snel opent Julee op aangeven van Sen de score voor GVAV-Rapiditas JO13-4. Nog geen minuut later gevolgd door een doelpunt van Sen op aangeven van Noud. De trend is gezet en in de eerste helft schieten Julee, Mees(2x) en Nemo(2x) nog wat ballen in het net. Er wordt goed gebruik gemaakt van de ruimte die hier en daar ontstaat af en toe afgewisseld met een direct shot als het kan. Maar als het aantal doelpunten oploopt speelt het team steeds minder. En trapt het team alsnog in de valkuil. De persoonlijke drang om te scoren wint het van het teambelang. Het team loopt zichzelf in de weg. Halverwege de wedstrijd staat het 0 – 7 voor GVAV.

Tijdens de rust bespreekt het team het verloop van de eerste helft en erkennen teamleden dat de posities niet gehandhaafd worden en dat ze elkaar in de weg lopen. Natuurlijk staat er een prima tussenstand op de borden, maar tegen een sterkere tegenstander moet het team 60minuten goed spelen en niet alleen de eerste 10.

Ondanks de gezamenlijke conclusies en verbeter afspraken verloopt de tweede helft vergelijkbaar als het laatste kwartier van de eerste helft. Er zijn momenten waarop het voltallige team op laatste man Sen en keeper Olaf(tweede helft) na in de 16 meter staat van GRC. Tel daar de 11 spelers va GRC bij op en je ziet door de spelers het doel niet meer. In de tweede helft weten Tijn en Samvel nog te scoren. Het meest opvallend was wellicht de wijze waarop Tom zijn kwaliteiten als veldspeler laat zien. Met goede passes en schoten op doel zeker positief.

Samengevat was dit een wedstrijd met veel maar eigenlijk nog te weinig doelpunten, waarin we het team zeker de eerste 15 minuten mooi spel liet zien. Maar waaruit toch ook duidelijk blijkt dat het moeite heeft om tegen mindere tegenstanders toch goed in positie te blijven staan.

PS: Hoewel de uitslag formeel (nog) op 0 – 8 staan, heeft het team toch werkelijk 9 doelpunten weten te maken.