9 - 0

Actief JO13-5

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 35

8 oktober 2016 11:00

2016.10.11 – Afgelopen zaterdag stond alweer de derde speelrond van de competitie op het programma. Tegenstander was Actief JO13-5 en de KNVB had als strijdtoneel de thuishaven van GVAV aangewezen. Daarmee is eerste thuiswedstrijd van deze competitie een feit. Uitslagen van de eerste 2 ronden waren uitstekend en de prestaties van de tegenstander maken dat het team met vertrouwen aan deze wedstrijd kan beginnen. Al schuilt daar natuurlijk ook wel een gevaar in.

In de aanloop naar deze wedstrijd is veelvuldig besproken dat het team zichzelf nu niet moeten overschatten en deze tegenstander ook zeker niet moeten onderschatten. Dat is natuurlijk wel de valkuil waar het team gemakkelijk in zou kunnen stappen.

Omdat het team nog een kleine teambespreking had en we voorafgaand aan de wedstrijd een goede warming up willen doen verzamelt het team om 10:05u. Na een korte bespreking kleed het team zich vervolgens snel om en staan we voor de verandering een keer mooi op tijd op het veld voor de warming up. De aanvoerder voor deze wedstrijd is Raphael en zoals gebruikelijk neemt de aanvoerder het voortouw bij de warming up en als iedereen lekker is opgewarmd en ook de arbitrage gereed is wordt de wedstrijd even na 11:00 afgetrapt.

Als snel blijkt dat ook in deze wedstrijd het team zelf het spel zal moeten maken. Het team begint wederom sterk en het is aanvoerder Raphael die al na 2 minuten het eerste doelpunt op de borden zet namens GVAV. Hij zet daarmee de toen voor een doelpunten rijke eerste helft. Net als bij de vorige wedstrijd moet GVAV vooral het spel maken. Dat betekent dus posities houden, klein maken om de bal terug te krijgen, groot maken als we willen aanvallen. De vorige wedstrijd was dat lastig en kreeg de individuele drang om te scoren de overhand. Dat gaat nu beter, al heeft het team nog steeds wel moeite als het team zelf het spel moet maken. In de eerste helft weten Tijn, Noud, Mees en Sen de score op te krikken tot een 5 – 0 voorsprong.

In de rust nuttigt het team de ranja langs het veld en aandachtspunten tijdens de teambespreking zijn: scherper zijn op het positiespel, meer rust nemen minder ‘wild’ naar vorenschieten. Anders dan bij de vorige wedstrijd weet het team het spel uit de eerste helft beter vast te houden in de tweede helft. Het team wordt hiervoor beloond en kan nu ook in de tweede helft blijven scoren. Het team weet nog 4 keer te scoren, Samvel, Mees, Bennis en Noud zetten de eindstand op 9 – 0. En dat brengt het team naar de 2e plaats op de ranglijst.

Bij de nabespreking halen we uiteraard nog even wat aandachtspunten naar boven maar zeker ook de mooie assists en acties en uiteraard het mooie eindresultaat.