JO13-4 sprokkelt flink wat doelpunten bij elkaar

0 - 10

GVAV-Rapiditas JO13-4JM

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 35

22 oktober 2016 9:00

22/10/2016 – Terwijl de zon nog op moet komen rinkelen de wekkers van de spelers van GVAV-Rapiditas JO13-4. Na een vakantie weekje zal de één wat meer moeite gehad hebben dan de ander om zich klaar te maken voor voetbal wedstrijd van vandaag. Op het programma staat namelijk de uitwedstrijd tegen ZFC Zuidlaren JO13-5. Aanvangstijd 9.00u dus verzamelen we op tijd op onze vaste stek vanwaar we om 07.45u vertrekken naar Zuidlaren.

In Zuidlaren treffen we een mooi en verzorgd sportpark waar we vriendelijk worden ontvangen. Even snel omkleden en dan een korte voorbespreking. Tijdens die bespreking hebben we het vooral over ruimte maken om te spelen. De verwachting is namelijk dat het team de bovenliggende partij zal zijn en dus zelf het spel moet bepalen. Ook staan we stil bij het feit dat de uitslagen in de poule minder extreem worden. De tegenstanders staan niet stil en worden naar mate de competitie vordert ook beter. Dat zal met de tegenstander van vandaag niet anders zijn.

Na de bespreking gaat het team het veld op waar ruim de tijd is voor een goede warming up, totdat de scheidrechter het signaal geeft te willen beginnen met de wedstrijd.

Vanaf vrijwel de eerste minuut is duidelijk dat GVAV inderdaad de bovenliggende partij is. Al in de derde minuut opent Sen de score als hij al dribbelend de keeper door de benen passeert en de 0 – 1 op de borden zet. Een kleine 4 minuten later bedient dezelfde Sen, Marijn op maat en staat het 0 – 2. Het lijkt een doelpunt rijke wedstrijd te worden, echter vergeet het team collectief de afspraken over het positiespel. Hier en daar worden wat speler door de trainers gewezen op hun taken. Maar het team sluit zowel de tegenstander als zichzelf op rond de 16 meter van de tegenstander. Ruimte om goed te voetballen is er dan bijna niet. Het duurt dan ook bijna 15 minuten voordat Mees met een afstandsschot de draad weer oppakt. Vijf minuten later geeft Olaf een prima breedtepass op Raphaël, die geeft de bal keurig breed op Mees waarnaar Mees de ruststad van 0 – 4 op de borden zet.

In de rust staat het team nog even stil bij de eerste helft om te bepalen wat in de tweede helft beter kan. Iedereen weet dat het positiespel beter kan en dat er ook met meer energie gespeeld moet worden.

Hoewel positioneel nog steeds het nodige beter kan, verloopt de tweede helft een stuk beter. Het team stop er meer energie in en dat betaalt zich uiteindelijk ook terug. In de rust heeft Tom voor de gelegenheid het keepersstokje overgedragen aan Raphaël die net als Tom nauwelijks in actie hoeft te komen. De tegenstander wordt 1 keer gevaarlijk maar daar weet Raphaël prima raad mee. Jesse heeft de rust de plek van Raphaël voor in overgenomen, dat leek de trainers een betere plek gezien de ontembare drang van de tot dan rechts-mid spelende Jesse om een goaltje te scoren. En dat pakt ook nog eens prima uit als Jesse op aangeven van Tijn de score reeks van de tweede helft aftrapt met de 0 – 5. Tijn had kort daarvoor het spel mooi breed gemaakt door de ruimte bij de cornervlag op te zoeken. Daar speelde hij z’n mannetje uit en bracht de bal prima voor het doel waarna Jesse hem er in kon tikken. Samvel heeft deze wedstrijd de meeste schoten op het doel van de tegenstander weten te lossen alleen kwam de bal steeds maar niet in het net achter de keeper. Gelukkig weet hij uiteindelijk nog wel eentje in te schieten van afstand. Kort daarna gevolgd door een corner van Mees die zo het doel in draait, waarmee hij z’n hattrick compleet maakt. Het positiespel blijft lastig en de trainers proberen dat duidelijk te maken aan de spelers met wisselend succes. Af en toe ontstaat er in deze tweede helft een soort flipperkast spel tussen de keeper van de tegenpartij en de spelers van GVAV. De keeper weet ontzettend veel ballen te keren. Met iets meer ruimte en rust aan de bal had het team in deze fase een enorme afstand kunnen nemen van de tegenpartij. Dat het er zeker inzit laten Joost en Nemo zien als Joost vanuit de cornerhoek een ballatje op het hoekje van de 16 klaar legt en Nemo een weloverwogen schot op doel geeft en de bal in het net beland achter de keeper. Er volgen daarna nog twee doelpunten van GVAV, eentje uit een schot randje 16 van Tom en Noud maakt de score compleet en weet na veel schoten op palen en keeper de eindstand op 0 – 10 vast te stellen.

We nemen naast de 3 punten ook de 10 doelpunten mee naar huis, die kunnen nog weleens belangrijk worden. En uiteraard hebben we ook nog wat stof tot nadenken meegenomen voor de volgende wedstrijd. Het team heeft zich met deze wedstrijd wat steviger op de 2e plek gepositioneerd.