55'
... (schot)

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 35

29 oktober 2016 12:30

11/02/2016 – Afgelopen zaterdag stond voor GVAV JO13-4 een treffen met Lycurgus JO13-7 op het programma. Een wedstrijd in de opmars naar de laatste reeks wedstrijden met de top 5 van de poule. Waar het team de afgelopen wedstrijden vooral moeite had om het positie spel van een constant goed niveau te houden is en het team vooral een wedstrijd tegen zichzelf speelde, zal in de komende wedstrijden moeten blijken of het team is opgewassen tegen de op papier sterkere tegenstanders van deze poule.

Eerst maar eens de wedstrijd tegen Lycurgus. Het team is gastheer en omdat Lycurgus in het blauw speelt, is het team voor deze wedstrijd in de rode tenues gestoken. Aanvangstijd van de wedstrijd stond gepland  om 12:30u. Het programma loopt wat uit door de wedstrijd van GVAV JO13-1 vs Go Ahead Eagles, de coaches maken hier handig gebruik van samen kijken we naar het slot van deze wedstrijd en hoewel JO13-1 niet als winnaar het veld verlaat pikken we nog snel wat leerzame dingen op.

Enkele minuten laten is het dan aan ons team om de eer van GVAV hoog te houden tegen het team van Lycurgus. Binnen enkele minuten blijkt al dat deze tegenstander van een ander kaliber is dan de eerdere tegenstander. Met een snelle boomlange spits begint Lycurgus direct aanvallend te spelen.  De spelers van GVAV worden op scherp gezet en na enkele minuten is het vuur van Lycurgus wat geblust en komt het team wat op stoom. De spelers weten elkaar goed te vinden. De rechterflank met Samvel in de aanval en Tijn erachter op het middenveld straalt veel gevaar uit. Tijn heeft de smaak te pakken en zet z’n tegenstanders regelmatig op het verkeerde been met mooie kapbewegingen. Mees bedient vanuit zijn mid-mid positie beide spelers regelmatig van mooie diepte passes. Na een minuut of 5 weet Olaf de score te openen na een inzet van Samvel op het doel van Lycurgus. En een kleine 2 minuten later bedient Mees Oalf op maat en staat de 2-0 op de borden. Het blijft met name achter in de verdediging wel oppassen en een tegen goals van Lycurgus komt dan ook niet helemaal als verassing.

Wanneer de coaches wat wisselen in de achterste linie komt er wat meer rust en ontvouwt zich een mooie wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams. Aan beide kanten worden wat kansen gemist en weet keeper Tom met mooie reddingen doelpunten te voorkomen.

We pauzeren halverwege op het veld, tijdens de rust heerst er een positief gevoel en bespreekt het team nog even de aandachtspunten voor de tweede helft.

De tweede helft begint voorspoedig wanneer het team in de 4e minuut een penalty krijgt. In goed overleg mag Noud de bal op de stip leggen en schiet hem vervolgens keurig geplaatst tussen de palen. Halverwege de tweede helft krikt Samvel de score nog iets verder op en 6 minuten voor het einde zet Tijn de 5 – 1 op de borden. Amper een minuut later zet Lycurgus de eindstand op 5 – 2.

Bij de nabespreking volgen vrijwel alleen lovende woorden over het spel van het team. Balletje terug leggen, driehoekjes op de flanken en dieptepasses. Alles zat erin. Al met al prima geslaagd voor deze eerste proef. Volgende tegenstander is koploper Groninger Boys JO13-1 die eerder deze dag wonnen van Haren JO13-2. Waarschijnlijk is dat de wedstrijd van deze poule. De winnaar van die wedstrijd heeft de beste papieren voor de eindoverwinning.