JO13-4 maakt het toch nog spannend en heeft heel veel mazzel.

4 - 5

GVAV-Rapiditas JO13-4JM

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 53

25 maart 2017 9:00

Afgelopen zaterdag speelde GVAV-Rapiditas JO13-4 zijn derde competitie wedstrijd. Wederom een uitwedstrijd ditmaal in Appingedam tegen SJO DVC JO13-4. Door de uitval van wedstrijden is dit al weer de return wedstrijd de teams. De eerste wedstrijd thuis heeft GVAV gewonnen met 4 – 0. Een uitslag die de supporters moed geeft voor deze wedstrijd.

Na het koude en regenachtige weer is het deze zaterdag lekker zonnig. De wedstrijd wordt gespeeld in Appingedam op het heerlijke tijdstip van 9.00u. Het team verzamelt daarom op tijd om 7.45u om gezamenlijk te vertrekken naar de thuishaven van SJO DVC.

Daar aangekomen maakt het team zich snel klaar en na een warming up geeft de scheidsrechter rond 9.00u het start signaal voor de twee strijd. In de eerste minuten probeert GVAV direct druk te zetten, met de snelle spelers Marijn en Nemo op de vleugels is het team direct gevaarlijk. En al in de 7e zet Marijn na een snelle spelhervatting van Mees vanaf eigen helft de stand van 0 – 1 op de borden. Goed gezien van Mees, goed gelopen van Marijn, zo zien de supporters het graag. Het team blijft goed voetballen, Marijn geeft veel dreiging vanaf links. Al kort na het eerste doelpunt volgt een tweede doelpunt. Ditmaal over rechts, waar Nemo de bal meeneemt richting de achterlijn en een mooie voorzet geeft, waar Marijn wel wat mee kan. De dag voor de wedstrijd hebben we dit tijdens de training bijna 40 keer geoefend en vielen er maar 4 doelpunten uit. Mooi dat het nu direct raak is.

SJO DVC geeft wel weer stand maar de verdediging van GVAV laat zich niet gek maken. Wederom zijn het Meike en Joost die wederom achterin de boel controleren. Dat doen ze uiteraard niet alleen, SJO DVC speelt veel over de linkerflank, waar eerst Sen en later Olaf dicht houden. Het duurt vervolgens tot halverwege de eerste helft voordat er weer wordt gescoord. Ditmaal geeft Noud een mooi hakje op Ricardo, die op zijn beurt de bal diep speelt op Nemo. Nemo dribbelt richting de 16 meter en legt vanaf randje 16 meter aan. 0 - 3! De coaches zien tevreden toe dat het team de opgaande lijn doorzet en het geleerde steeds beter weet toe te passen in de wedstrijd.

Na het derde doelpunt zakt GVAV wat weg, met name het middenveld laat grote gaten vallen en is minder alert. De verdediging sluit minder goed aan. Er is meer balverlies en meer ruimte voor de tegenstander om te voetballen. Daar maken ze dan ook zeker gebruik en vier minuten voor rust wordt de rechterflank van GVAV uitgespeeld en kan keeper Tom ook niet meer voorkomen dat SJO DVC de ruststand op 1 – 3 zet.

In de rust bespreekt het team het ontstaan van ruimte op het middenveld en het niet goed aansluiten van de verdediging. We spreken af om met vuur aan de tweede helft de beginnen. Maar als de tweede helft daad werkelijk van start gaat, is er van dat vuur niet zo veel te zien. Het is met name JSJO DVC dat nieuwe energie heeft gevonden en GVAV onder druk zet. Een krappe 7 minuten na de rust vindt de tegenstander nogmaals ons doel en zet de stand op 2 - 3. De spanning neemt toe en de trainers proberen het team vanaf de zijlijn aan te sporen. Gelukkig vindt Tijn dan in de 41e minuut namens GVAV doel en zet de stand op 2 – 4 . SJO DVC laat het er echter niet bij zitten en zoekt met name de confrontatie op met de rechterflank. Ze spelen snel diepe ballen en niet zonder succes blijkt als ze in de 50”en 51”minuut de score van 2 – 4, naar 3 – 4 en zelfs 4 – 4. Het team mag zich dan uiteindelijk in de handen knijpen als 3 minuten voor het einde pass richting de 11 meter door de tegenstander met de hand wordt gekeerd. Een cadeautje vanaf 11 meter 1 op 1 met de keeper. Het is Samvel die het cadeautje verzilverd.

Een iets wat gemengd gevoel van opluchting maar ook verontwaardiging, want al die spanning was niet nodig geweest. Na 15 minuten en 3 doelpunten was de scherpte plots verdwenen, bij een ruime voorsprong leek het teambelang ondergeschikt te raken aan het eigen belang. Dat gecombineerd met 2 flinke defensieve slordigheden met 2 tegendoelpunten tot gevolg maakt dat we na afloop nog wel even kritisch op onszelf moeten zijn. Een wedstrijd is pas afgelopen als het eindsignaal heeft geklonken en het team is zo sterk als z’n zwakste schakel. Uiteraard blijft overeind dat we als winnaar huiswaarts keren en één van de twee teams zijn zonder verliespunten. Een topklassering is daarmee zeker nog inzicht.