Hoogezand JO13-4

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 53

1 april 2017 12:30

Davey Timans

Op het moment van schrijven van dit verslag is het al weer bijna een week geleden dat GVAV-Rapiditas JO13-4 tegenstander v.v. Hoogezand JO13-4 ontving voor een competitiewedstrijd. Gelukkig hebben we goede herinneringen aan die wedstrijd en is het niet lastig om nog even weer voor de geest te halen hoe die wedstrijd verliep.

Om 12:36 geeft scheidsrechter Davey Timans het startsein voor de eerste helft. Waaraan beide teams redelijk rustig beginnen, fysiek lijkt het team van GVAV wat in het voordeel. Als is dat in de beginfase zeker niet te zien. Het is ook Hoogezand dat de eerste gevaarlijke actie laat zien. Na het verstrijken van de eerste minuten heeft iedere speler z’n directe tegenstander goed in de gaten en neemt het team langzaam iets meer de leiding. De afgelopen week hebben we een aantal doelstellingen gehad voor de training en veel getraind op positiespel en afmaken rond de 16meter. De trainers zien het team dit steeds meer toepassen op het veld. En na 11 minuten betaalt zich dat uit als Mees met een harde pass, Samvel op maat bedient die de bal intikt en de stand van 1 – 0 op de borden verschijnt. Die 1 – 0 geeft het team direct wat extra vleugels. Regelmatig wordt er erg goed gecombineerd. Tegen het einde van de eerste helft zet Sen de 2 – 0 op de borden wanneer een voorzet van Jesse door Bennis op de paal wordt gemikt is Sen alert en in de rebound tikt hij de bal over de doellijn.

Kort daarna klinkt het rustsignaal en is het tijd om de eerste helft kort te analyseren en wat te drinken/eten. Het is mooi weer en dus doen we dat op het veld. Een prima eerste helft en dus delen we vooral positieve feedback. Jeroen en Pascal halen nog wel even de aandachtspunten n.a.v. de vorige wedstrijd aan. Ook toen stond het team op voorsprong en werd het nog heel spannend. Het ‘willen willen’ wordt nog even benadrukt waarna het team maakt zich op voor de tweede helft.

Dat het team wil winnen laat druk het team dan al snel uit in twee doelpunten als eerst Mees vanaf randje 16 meter de bal in de touwen schiet (33”) twee minuten later gevolgd door Julee. In de 43”laat de tegenstander van zich horen en zet de tussenstand op 4 – 1. Het team blijft doorgaan als of het 0 – 0 is en met mooi voetbal ontstaan er veel kansen en had het score verloop een flinke vlucht kunnen nemen. Uiteindelijk is het Samvel die uit de verdediging opkomt en met een mooi afstandsschot de verdiende 5 – 1 laat noteren. Uiteindelijk is het Mees die de score op weet te krikken naar 6 – 1 wanneer hij de 16 meter in dribbelt en de bal in de verre hoek mikt.

Een mooie opsteker met veel elementen uit de trainingen. En het belangrijkste 60 minuten lang inzet van iedereen.