2 - 10

GVAV-Rapiditas JO13-4JM

Onder 13 zaterdag, JO13-4, 3e klasse 53

20 mei 2017 10:30

Afgelopen zaterdag was GVAV-Rapiditas JO13-4 te gast bij NEC-Delfzijl voor de laatste rond van de competitie. Tegenstander was NEC-Delfzijl JO13-4. Aanvangstijd van de wedstrijd was volgens het programma 10:30u. En dus verzamelde het team op de parkeerplaats van Kardinge vanwaar uit de stoet om 9:20 vertrok richting Delfzijl.

Toen we bij het sportcomplex van onze tegenstanders aankwamen, bleek de plaatselijke atletiek vereniging een toernoot te houden. De luidsprekers brachten de typische toernooi geluiden voort die ook wel gewoon zijn bij voetbal toernooien. In combinatie met het lekker weertje ontstond zowaar een beetje het toernooi gevoel. Misschien wel mede geholpen door het feit dat iedereen lekker relax was. We kwamen gewoon om lekker te voetballen en hadden gezien onze solide 2e plaats eigenlijk ook niet veel meer te winnen of te verliezen dan onze eer.

Een vlotte omkleed sessie en een korte warming up, vond de scheidsrechter het wel tijd om te beginnen en gaf het startsein voor de wedstrijd.

De spelers stonden relax op het veld en gave direct de nodige druk op de defensie van de tegenpartij. Het team kon redelijk hoog druk leggen waardoor onze één na laatste linie continue rond de middenlijn bewoog. Na een minuut of 5 gaf Lars na een inworp een mooie voorzet vanaf links, die bal ging voorbij aan de Jesse die bij de eerste paal stond, maar gelukkig stond Nemo rond de tweede bal en die legde de bal keurig tussen de palen. 0 – 1. Het team onderschepte veel ballen op het middenveld en amper een minuut later krijgt Mees daardoor de ruimte om af te leggen en schiet vanaf het midden van de helft van de tegen partij de bal in het doel. 0 – 2.

De verdedigers hebben de boel redelijk onder controle hier en daar maken ze een diepe bal onschadelijk. De coaches zien er voldoende ruimte is voor een klein experiment en veranderen bij de eerste wissel direct van organisatie. Een verdediger eruit en een vierde aanvaller erbij. Door flink druk te zetten op de aanval moet er nog meer balverlies ontstaan bij de tegenstander en dus kansen voor ons. Dat lijkt eerst nog een gewaagde actie als de tegenstander even later de stand op 1 – 2 weet te zetten. De overgebleven verdedigers gaven de tegenstanders net iets te veel ruimte en daar wisten ze wel raad mee. De verdedigers moeten even wennen nu de man-meer situatie niet meer op gaat en Jesse en Samvel die samen de centrale spitsen rol in vullen moeten ook even hun weg zoeken. Na wat aanwijzingen van de coaches begint het beter te lopen en weet Samvel al snel Jesse te bedienen en zo zetten ze de 1 - 3 op de borden.

Snel daarna gevolgd door een doelpunt van Samvel (1- 4). NEC-Delfzijl zet vervolgens iets om in het team waardoor ze de kans krijgen op een doelpunt. Al is het met name GVAV dat voor z’n eigen doel toekijkt hoe een speler van NEC-Delzijl in allle rust een schot op doel maakt en de 4 – 2 op de borden zet. Het is dan bijna rust, maar niet voordat Samvel nog even snel z’n tweede doelpunt maakt en de rust stand op 2 – 5 zet.

We besluiten de pauze op het veld te doen en terwijl de ranja wordt gehaald door meegereisde supports schoppen de spelers nog een balletje rond. De coaches hebben weinig op te merken, hier en daar wordt een speler nog even weet met beide voeten op de grond gezet en krijgen ze mee dat we nog steeds voor- en met elkaar aan het voetballen zijn.

De tweede helft pakken we de draad weer op. Het team speelt goed voetbal eigenlijke komt het resultaat van alle trainingen bij elkaar in deze wedstrijd. Geholpen door de ruimte die we krijgen houdt het team de vaart er in en is het Samvel die Marijn weet te bedienen en samen brengen ze de stand op 2 – 6. Niet veel later volgt er nog een actie waardoor de keeper van NEC-Delfzijl ver uit z’n doel moet komen. In eerste instantie helpt dat maar in de rebound speelt Marijn de bol keurig of de terug bewegende keeper heen en zet de stond op 2 – 7. Samvel bleef zorgvuldig spelen, maar hoopte natuurlijk op een hattrick. Die komt uiteindelijk en met z’n derde goal van de wedstrijd zet Samvel de tussenstand op 2 – 8. Zo’n 10 minuten voor het einde maakt Sen daar nog keurig 2 – 9 van en vervolgens gaat het team op jacht naar de dubbele cijfers. En vlak voor het einde is het Ricardo die met een geweldig schot de bal in de kruising schiet.

Wat een lekkere wedstrijd. Een mix van weer, ambiance, doen wat we trainen en gewoon lekker voetbal hebben geresulteerd in een mooie afsluiter van de competitie.