Flevo Boys JO17-1

Onder 17, JO17-1, 3e divisie D

26 mei 2018 14:30

Opstelling

Het seizoen van onze JO17-1 is twee weken geleden al op deze site besproken (zie link) en de vraag was of er voor de jongens nog een toetje in zat in de vorm van nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie. Daarvoor moesten nog twee finales gespeeld worden tegen topteams uit de competitie.

Vorige week de lastige uitwedstrijd tegen nummer 2 ATC’65 uit Hengelo. Dit werd een wedstrijd met twee gezichten en een bizarre slotfase. De eerst helft werd GVAV bij vlagen overlopen door de tegenstander. Ons 4-4-2 systeem werd niet goed uitgevoerd, waardoor we in een 4-2-4 op het veld stonden en ATC op het middenveld heerlijk er op los kon combineren. De twee middenvelders liepen zich kapot en onze verdedigers zagen steeds weer verschillende tegenstanders vanuit middenveld doorbreken. We kregen nog wel een paar kansen, maar we mochten de handen dichtknijpen dat het slecht 1-0 bij rust was.

In de rust heeft trainer Leudi de organisatie weten te herstellen en ATC kwam er nauwelijks meer aan te pas. GVAV had de controle over de wedstrijd, maar het lukt nog niet om tot grote kansen te komen. Inmiddels was bekend dat ACV, de grote concurrent voor de 3e periode, met 5-2 had gewonnen. Er moest dus wat gebeuren. Halverwege de 2e helft kwamen er nog drie verse krachten in en werd er met 3-4-3 vol op de aanval gespeeld.

De fans moesten lang wachten, maar in de slotfase gebeurde er van alles:

In de 1e minuut blessuretijd viel de 1-1 uit een corner. Wat een opluchting bij iedereen, we hebben alles weer in eigen hand. Door tijdrekken, blessures en krampaanvallen (het was erg warm op het kunstgras) liet de scheidrechter nog vrolijk verder voetballen. En zowaar benutte de GVAV aanvallers de ruimte die was gekomen en scoorden we de 1-2. Wat een ontlading en feest! Nu was het zaak kop erbij te houden, maar in de allerlaatste seconde (7e minuut blessuretijd) wist ATC toch nog de 2-2 erin te krijgen.

Achteraf kon iedereen met deze uitslag leven.

De 3e periode winnen hadden we weer in eigen hand. Er werden veel rekenmodellen op los gelaten, maar het makkelijkst was om ‘gewoon’ te winnen van Flevo Boys. En dat gebeurde en hoe. De tegenstander uit Emmeloord werd in de 1e helft helemaal zoek gespeeld. Met mooie aanvallen en goed ingestudeerde corners en vrije trappen stonden de mannen bij rust met 3-0 voor. Uiteindelijk werd de wedstrijd onder zomerse omstandigheden met 4-1 gewonnen.

GVAV JO17-1 wist hiermee de 3e periode te winnen en werd tevens 3e in de competitie. Een keurig resultaat waarbij spelers en trainers een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt dit seizoen.

De tegenstander in de 1e ronde van de nacompetitie zal zijn Hercules uit Utrecht of Waterwijk uit Almere. GVAV speelt dan uit. Mocht GVAV deze wedstrijd winnen, dan volgt er weer een uitwedstrijd tegen d’Olde Vest, AFC of Zeeburgia. Daarna is dan de finale voor promotie naar de 2e divisie, maar zover is het nog lang niet.