GVAV JO15-2 vecht voor punten in de derde divisie

Onder 15, JO15-2, 3e divisie H

18 november 2017 10:30

18-11-2017 te Sneek

Een week terug hadden we eindelijk weer 3 punten binnen gesleept tegen VV Zuidhorn. We waren daarvoor al meermaals dichtbij, maar de bal viel steeds de verkeerde kant op. Nu was het aan ons de taak om deze goede lijn door te trekken richting ONS Sneek.

Op een vroege zaterdagochtend verzamelde we ons bij Kardingen om met twee busjes richting het westen van Friesland te rijden. Na een tocht van bijna een uur kwamen we aan in Sneek.  Een kille wind blies over het sportcomplex en de lucht was  grauw en grijs. De wedstrijd beloofde een lastige pot te worden, maar zoals elke wedstrijd hebben we altijd het geloof dat er wat te halen valt.

De eerste helft nam ONS Sneek het heft in handen en waren zij diegene die voornamelijk de bal hadden. GVAV probeerde in de omschakeling toe te slaan, dit gebeurde minimaal. Echter wist ONS Sneek in de eerste helft ook geen kansen te creëren, doordat de formatie van GVAV goed stond. Na ongeveer 20 minuten spelen was het GVAV die meer aan het spelen toe kwam en dit leidde tot meer spel op de helft van de tegenstander. Dit gaf een goed gevoel in de rust richting de tweede helft.

In de eerste minuut van de tweede helft kwam echter de 1-0 op het scorebord te staan. ONS Sneek nam een vrijebal aan de zijkant snel, wat de verdediging van GVAV verraste. Vanaf de achterlijn werd de bal terug gelegd richting de 11 meter waar een speler van ONS Sneek de bal zo kon binnen schuiven. Vervolgens stapelde de problemen voor GVAV zich op.  Jorte die voor de aanvallende impulsen moest zorgen ging geblesseerd van het veld en niet veel later viel de 2-0. Even hierna kreeg Ian een flinke trap op zijn knie die echter niet werd bestraft. Doordat alle wissels al waren ingebracht kon Ian niet worden vervangen waardoor we de laatste 10 minuten van de wedstrijd eigenlijk met 10 man moesten spelen.

Na afloop heerste er een teleurstelling in de groep, maar kijken we met ons hoofd omhoog weer naar de volgende weken. Als een JO15-2  wisten we dat het lastig ging worden in deze competitie (3de divisie) , maar we zijn ervan overtuigd dat er genoeg potentieel in de groep zit om ons  te gaan handhaven. Alleen tegen DZOH waren we kansloos, de rest van de wedstrijden hebben we goed weerstand geboden, de bal moet een keer de goede kant op gaan vallen. We moeten hierbij wel weten dat dit alleen gaat gebeuren als we hard blijven trainen en ons uiterste best blijven doen om als groep en individu te groeien.

Volgende week zaterdag spelen we een thuiswedstrijd tegen Heerenveense Boys om half 1. We gaan er deze week alles aan doen om zaterdag goed voor de dag te komen en de drie punten in Groningen te houden, alle steun is hierbij welkom!