Assist: Bilal Soussi

Onder 11, JO11-1, 1e klasse 01

23 september 2017 10:30

Opstelling GVAV-Rapiditas JO11-1

Vandaag reizen we met de jo11-1 af naar Assen, om het daar op te nemen tegen ACV. Het sportcomplex is welbekend: sinds jaar en dag is dit het strijdtoneel voor het door GVAV teams altijd graag bezochte Pinokkio Toernooi, maar vandaag beleven we hier de start van de competitie. Op deze mooie (na-)zomerochtend overheersen langs de kant de zomerse kledij en zonnebrillen: de uit Groningen meegereisde fans hopen stiekem op een minstens zo stralende uitslag.  Het mocht niet zo zijn: na 38 minuten veldoverwicht en 12 minuten onachtzaamheid verlaten onze helden het pupillenveldje met de eerste verliesbeurt dit seizoen. De thuisploeg wint met 5-3.

GVAV begint gelijk fel. Al na drie minuten heeft Rojairo geen houtwerk meer over om te testen: in korte tijd raakt hij de linkerpaal, de rechterpaal  en de lat. Geen van allen geven mee (heb ik al eens eerder op moeten schrijven...) en het duurt uiteindelijk nog 10 minuten totdat Senna op een prima pass van Richiano de verdiende voorsprong op het bord zet: 0-1.  Gezien het spelbeeld ruim verdiend zelfs: onze jo11-1 speelt sterk en laat zien hoe en op welke punten we de laatste weken gegroeid zijn. Niet alleen door de individuele klasse, maar vooral ook door prima passes van Bilal, Senna, Rai en Damian en de bijbehorende loopacties van Matthias, Rojairo en Richiano dringen we de tegenstander ver, ver terug.
Ook na de openingsgoal blijven onze helden aandringen, maar daardoor wordt de ruimte tussen de aanvallers en de achtergebleven Damian en Rai wel steeds een beetje groter. De thuisploeg herkent dit, geeft eerst een paar waarschuwingen die nog opgelost kunnen worden af, maar scoort uiteindelijk op slag van rust twee keer vlak achter elkaar: ruststand 2-1. Eigenlijk de wedstrijd gedomineerd, maar wel achter staan: een flinke tegenvaller.

En toen ging het hard... GVAV komt niet goed uit de kleedkamer, ACV wel. Een periode van 10 minuten waarin GVAV eigenlijk alleen tot mislukte persoonlijke acties, elkaar in de weg lopen, passes over de zijlijn en één uitstekende vrije trap van Rai komt wordt door de Assenaren slim gebruikt om de score flink op te schroeven. Bij GVAV regeert chaos en teleurstelling en na 10 minuten staat het ineens 5-1.
Daarna herpakken onze mannen zich en weten zelfs nog 2x te scoren. Het blijkt echter niet genoeg om de spanning nog in de wedstrijd terug te brengen en uiteindelijk moeten we de punten dan ook aan de gastheren (en een dame) laten: eindstand 5-3.

Vanaf de zijlijn voelt het als een onnodig verlies. ACV heeft de momenten van kwetsbaarheid goed herkent en gebruikt: wij hebben daar niet voldoende weerbaarheid tegenover gesteld en de score onnodig hoog op laten lopen. Vandaag wint de slimste...

Volgende week speelt jo11-1 zijn allereerste thuiswedstrijd: de altijd spannende stadsderby tegen Be Quick. U bent allen welkom: om 09:45 rolt de bal op ons eigen Kardinge. Tot dan?