27'

Groep 1 01

16 december 2017 11:45

Opstelling GVAV-Rapiditas JO11-1

Vandaag treedt de jo11-1 aan voor de laatste officiele wedstrijd van 2017: een knock-out ronde in het KNVB bekertoernooi. Tegenstander en gastheer is Gorecht, die in de competitie waar ook onze jo11-2 in zit mee doen voor de koppositie. Lijkt op voorhand een mooie uitdaging, maar als al snel blijkt dat we die vanwege 2 uitvallers (beterschap Senna en Riemer!) met de minimale bezetting van 7 man moeten aan gaan is de uitschakeling in dit toernooi eigenlijk al een feit.

En het begint zo mooi. GVAV opent fel en scherp en creeert al gelijk een aantal goede kansen. Ondanks dat de zwart-witten aan de andere kant van het veld een stuk groter (en daardoor sterker en sneller) zijn worden ze ver teruggedrongen en is het GVAV dat de wedstrijd het eerste kwartier maakt. Er zijn in deze fase van de wedstrijd leuke combinaties te bewonderen, er wordt door iedereen voor elke bal gevochten en de weg naar de keeper wordt meer dan eens gevonden. Eén probleempje: hij gaat er niet in! En om met Cruijff te spreken: 'als je zelf niet scoort doen hullie dat wel'.
Gorecht blijkt zelfs een bijzonder fervent aanhanger van dat principe te zijn: de allereerste keer dat ze weten oprukken tot onze goal scoren ze ook gelijk: 1-0. Dat voelt langs de kant nog een beetje als domme pech, maar als even later een niet goed weggewerkte corner ook in het net verdwijnt en vlak voor rust onze keeper in het verkeerde doel scoort is de wedstrijd al gekanteld: 3-0 achter bij rust en het overwicht kwijt.

De tweede helft blijken Senna en Riemer vanwege ziekte in de kleedkamer achter gebleven te zijn en heeft GVAV dus geen wissels. De 7 overgebleven mannen vechten voor wat ze waard zijn, maar het fysieke voordeel dat de thuisploeg toch al had, in combinatie met de vleugels die ze krijgen van de reeds opgebouwde voorsprong, maakt dat onze helden niet echt meer een vuist kunnen maken, ook al proberen we dat nog wel. Al vroeg in de tweede helft valt nog een doelpunt, wederom uit een corner. Er wordt daarna niet meer gescoord, maar de bal rolt wel bijna de  hele tijd voor ons de verkeerde kant op: echte kansen van GVAV hebben we niet meer kunnen noteren. Eindstand: 4-0.