47'

Onder 11, JO11-1, 1e klasse 01

9 december 2017 9:30

Opstelling GVAV-Rapiditas JO11-1

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop brengt de jo11-1 naar Assen, om het daar op te nemen tegen Achilles. De tegenstander kende een lastige seizoensstart, maar is daarna mooi op geklommen tot een prima plek in de middenmoot: een flinke kluif voor onze mannen, dus. Het is winters weer deze decemberochtend, maar de kunstgras matten op het prachtige, maar vrij wel lege sportpark blijken prima te bespelen zodat Riemer namens GVAV  stipt half tien de wedstrijd kan aftrappen.

Een echte strijd lijkt het echter het eerste kwartier niet te worden. De rood-zwarte gastheren spelen gedisciplineerd, lopen goed, vinden elkaar gemakkelijk en weten op die manier eenvoudig de weg naar de goal te vinden.  GVAV stelt daar met kansjes voor Matthias en Senna wel wat tegenover, maar over het geheel maakt het verschil in vertrouwen en motivatie dat de thuisploeg de dienst uit maakt en na iets meer dan tien minuten terecht met 4-0 voor staat.
Na deze eerste stormloop neemt Achilles wat gas terug en krijgt GVAV wat kansen. Bilal vindt de  keeper op zijn pad en de vrije trap van Rai valt er deze week net niet in, maar we doen in ieder geval weer mee! Passing blijft echter matig en de meeste duels worden nog altijd verloren: de wedstrijd vertoont met een slordig spelend GVAV duidelijke overeenkomsten met die van vorige week. Tot scoren komen beide partijen niet meer: ruststand 4-0.

Hoe anders verloopt de tweede helft! Het gerucht gaat dat trainer Rens een behoorlijke donderpreek heeft gehouden in de rust en onze blauw-wit-rode helden lijken opeens met een hele andere houding in het veld te staan. Ruggen recht, kopjes omhoog: we gaan er voor! Opeens heerst GVAV en na aankondigingen van Richaino (schot) en Bilal (op de paal) is de eer aan Riemer om ook ons team op het scorebord te zetten. Na een fantastische steekpass van Matthias kan hij alleen naar de Drentse keeper en mist niet: 4-1.  Het is de kroon op een flink offensief waarbij Rojairo regelmatig op pad wordt gestuurd en Senna, Matthias (lat) en zelfs Damian meermaals op doel schieten. In deze fase klopt voor GVAV alles: er wordt solide verdedigd, waar nodig prima ingegrepen door Joost, passes worden gegeven (en komen aan!) en we hebben flink wat druk op de Assener goal. Tot scoren komen we echter niet meer en als  dat Achilles nog wel een keer lukt staat de eindstand op het heuse scorebord: 5-1.