... (lob)

Onder 11, JO11-1, 1e klasse 01

2 december 2017 9:45

Opstelling

Oplettende lezertjes weten het: onze jo11-1 heeft het lastig in deze competitie. Misschien dat deze koude, koude eerste december zaterdag daar verandering in kan brengen? Tegenstander is namelijk het uit Meppel naar het voor de gelegenheid met circusdieren en karren 'verfraaide' Kardinge aangereisde Alcides: net als onze helden een ploeg die al een poosje in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeert. Onderschatting is echter misschien wel je grootste tegenstander en dat blijkt ook deze ochtend. In een wedstrijd die heen en weer golft, met kansen aan beide kanten, tonen de bezoekers veel meer (wils)kracht en verdwijnen ook deze punten voor de neus van onze mannen: eindstand 1-2.

Het verschil is eigenlijk vanaf het begin al zichtbaar. Waar GVAV probeert op kunstige wijze mannetjes uit te kappen, draaien en wat niet, volstaan de zwart-gelen aan de andere kant met een wat effectiever op-het-juiste-moment-op-de-goede-plek-staan. Effectiever, want de beste kansen zijn voor de bezoekers, maar worden kunstig gepareerd door de verdedigers en/of onze keeper. Voor de keeper van de tegenstander komen we ook wel, maar het afronden blijft een probleem zodat die niet heel veel van zijn kunne hoeft te laten zien.
Na 20 minuten lukt dat wel en lijkt GVAV zelfs even de vloek op velddoelpunten te breken (er wordt al een poosje voornamelijk uit vrije trappen gescoord). Riemer scoort voor de eerste keer sinds zijn overgang naar de o11-1 na een in eerste instantie nog gekeerde inzet van Rojairo: 1-0!
Het antwoord laat echter niet lang op zich wachten. Al na 2 minuten is de  stand weer gelijk (1-1) en daar gaan we ook de rust mee in.

In de tweede helft speelt GVAV met wat meer druk naar voren, maar echte kansen komen daar niet uit voort. De bezoekers slagen er wel met enige regelmaat in een vrije man voor onze keeper te zetten en na pakweg 10 minuten krijgt die de bal er ook voorbij: 1-2 en wedstrijd gelopen. Waar de  bezoekers opleven bij deze voor hen ongekende voorsprong daalt er over de blauw-witten een soort gelaten verslagenheid: duels worden nog minder vaak gewonnen (maar wel aangegaan) en de bal bereikt op het spekgladde veld de medespelers vaker niet dan wel. Er wordt nog steeds hard gewerkt door onze helden, maar de echte overtuiging die de tegenstander bij deze stand juist vleugels geeft ontbreekt bij ons.
Langs de kant hopen de fans nog op een herstel zoals vorige week in Drachten, maar het geboden spel vertelt vandaag een ander verhaal: einstand 1-2 en de eerste winst voor Alcides deze competitie.

Met nog één competitie wedstrijd voor de boeg gaan we met flink wat huiswerk de winterstop in. O11-1 heeft technisch vaardige spelers, we hebben niet veel tegenstanders gehad waar we op dat punt voor onder deden, maar legt het vaak op teamgeest en/of fysiek af. Daar wordt door trainer Rens al weken flink op getraind en soms (vorige week de 2e helft, bijvoorbeeld) zien we daar ook al resultaat van. Vandaag misschien (terecht) verloren, maar de strijd is nog niet voorbij. Volhouden!