DVC Appingedam JO10-1

Onder 10, JO10-2, 1e klasse 05

2 december 2017 9:45

De laatste competitiewedstrijd staat gepland en helaas ziekte in het team; Abraham en Ravi hebben koorts en buikpijn en kunnen er niet bij zijn.

Op Actief na zijn alle wedstrijden gewonnen deze poule en het zou mooi zijn om deze ook te winnen.

Brian wordt vervangen door Simon en Gerkina en ondanks een flinke warming up blijven sommige kinderen het koud hebben. Het is de eerste wedstrijd onder winterse omstandigheden. Vooral Ibrahim heeft het erg koud, maar hij loopt zich dapper warm in de wedstrijd.

De wedstrijd verloopt niet zoals gewend en het is lastig dat twee spelers er niet zijn, want daardoor kan er niet even tactisch gewisseld worden.  Appingedam breekt gemakkelijk door. De verdedigers Thijs en Jari en keeper Max hebben hun voeten en handen vol aan de spelers van Appingedam, die winst ruiken.

Er wordt hard gewerkt, maar dit voorkomt niet dat Appingedam op voorsprong komt. Het lukt niet om te scoren in de eerste helft.

Na het wonderwater in de pauze gaan de jongens verbeten het veld in. Xavi neemt de goal voor z’n rekening en Max wil graag wat rechtzetten.

We zien een geweldige inhaalslag. Owen vecht voor elke bal en scoort met een paar mooie indraaiende ballen. Ook Rahul is gretig, maar kan het dit keer niet verzilveren.  Tot op de laatste minuut wordt er geknokt.  Helaas is de tijd net te kort en eindigt de teller op 5-6 voor Appingedam.

Met deze laatste wedstrijd zijn de jongens op een mooie 2e plaats geeindigd en stromen ze na de winterstop door van  1e klasse poule 5 naar 1e klasse poule 3. Heel goed gedaan en dat zonder professionele keeper!