GVAV-Rapiditas JO11-1

2e klasse 12

24 maart 2018 15:15

Opstelling GVAV-Rapiditas JO11-1

Nadat vorige week de KNVB besloot de wedstrijd tegen het toch zo toepasselijk genaamde Noordpool vanwege extreme kou maar niet door te laten gaan treden onze  mannen van de  jo11-1 vandaag aan bij en tegen HFC, hun o11-2 om precies te zijn. De wat merkwaardige aanvangstijd (kwart over drie 's middags) maakt dat hun keeper wel en onze trainer Rens niet aanwezig kan zijn: de leiding over onze helden wordt voor de gelegenheid waargenomen door ondergetekende en Rojairo's vader Willem.
Van kou is deze middag geen sprake meer: geen zon, maar ook geen regen en een gematigde temperatuur maakt prima voetbal weer vandaag.  Fijn, want we spelen op een 'echt' veld dat onder andere omstandigheden of keihard, of een modderpoel zou zijn geweest.

Tegenstander was aangekondigd als één van de sterkere ploegen in deze competitie en dat blijkt al snel wel te kloppen. De grote, sterke jongens maken het onze mannen bijna de gehele eerste helft aanvallend knap lastig en het duurt dan ook tot vlak voor rust totdat de brilstand van het scorebord verdwijnt.  GVAV heeft welliswaar een behoorlijk veldoverwicht, maar de combinaties over het echte gras zijn vaak te slordig en/of te langzaam om de groen-witten echt in de problemen te brengen en we melden ons dan ook niet heel vaak bij het doel van de tegenstander: ruststand uiteindelijk toch nog 0-1.

In de rust bespreken we hoe we het veld nog beter breed kunnen houden en tot vreugde van de beide inval-coaches lukt dat daarna ook echt. Resulteert bijna gelijk in een tweede goal en halverwege de tweede helft in misschien wel de beste aanval die onze jo11-1 dit jaar heeft laten zien: 2x schuine passes over de breedte van het veld (heen-en-weer), een legje van de spits en een prachtige steekpass van de ene vleugel op de andere zet die laatste helemaal vrij voor de  keeper: 0-3 en de winst binnen. De laatste 10 minuten spelen we 'rustig' uit. HFC kan het niet meer belopen en geeft steeds meer ruimte weg om te voetballen, maar dat resulteert voor onze blauw-witten vooral in meer balbezit. Er wordt slechts nog 1x gescoord en dat brengt de eindstand op 0-4.