48'

2e klasse 12

10 maart 2018 10:30

Opstelling GVAV-Rapiditas JO11-1

Na een door afgelasting noodgedwongen voetballoos weekend pakt de o11-1 vandaag in Bedum de draad weer op, voor een competitiewedstrijd.  Tegenstander is de o11-2 van de gelijknamige club: een team dat het ook voor de winterstop al lastig had in deze competitie en naar we vooraf al hoorden niet echt uitkijken naar onze komst: door beide partijen wordt op voorhand een monsterscore zeker niet uitgesloten.  Een prima uitgangspositie voor onze jongens natuurlijk, maar dan moet je het nog wel even waarmaken! En dat deden de mannen: na 50 minuten zeer ongelijke strijd is de 0-20 uitslag een realistische weerspiegeling van het verschil in niveau, ondanks dat de thuisploeg tot het einde aan toe is blijven strijden voor wat het waard is.

Gelijk vanaf de aftrap zijn de verhoudingen duidelijk. De strijd gaat op de helft van de thuisploeg worden gestreden en GVAV zal vanuit balbezit de wedstrijd moeten maken. De eerste paar minuten lijkt dat in combinatie met het  grasveld waarop gespeeld wordt lastig en het duurt dan ook 5 minuten totdat we de gehele weg naar de goal kunnen afleggen. Dat de eerste de beste voorzet dan ook nog onfortuinlijk door een paarsgehemde verdediger achter zijn eigen keeper wordt gewerkt is pech voor de thuisploeg en het startsignaal voor onze helden voor een uiteindelijk 45 minuten durend bombardement.
Hoewel het spelen op gras soms wat onwennig lijkt en er af en toe wat aan te merken valt op de passing houdt de o11-1 met snelheid, gretigheid, individuele techniek, positiespel en oog voor elkaar de tegenstander constant onder druk en dat resulteert in nog eens 7 doelpunten voor en maar liefst 12 doelpunten na de rust. Typerend voor het spelbeeld is dat het 10 minuten duurt voordat onze keeper zijn eerste balcontact (een terugspeelbal) heeft en ook de rest van de wedstrijd eigenlijk geen gelegenheid heeft zijn kunsten te laten zien. Aan de andere kant van het veld wordt zijn vakgenoot door de rest van GVAV flink bezig gehouden: er is vandaag geen enkele veldspeler die niet rechtstreeks betrokken is geweest bij op zijn minst één goal.

Een ongelijke strijd, dus. Zoals gezegd blijft Bedum desondanks wel proberen te voetballen en dat verdient een compliment: ondanks het resultaat hebben we geen teleurgestelde of verdrietige gezichten gezien en lijkt de sfeer na de wedstrijd ook bij de tegenstanders oppperbest te zijn.

GVAV o11-1 gaat woensdag al weer verder: dan ontvangen we Lycurgus 011-1 voor een oefenwedstrijd op ons eigen Kardinge.