Rojario Monte (kopbal)
Assist: Owen Donkers

19 februari 2018 18:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO11-1

Soms kan het zo mooi zijn, dat voetbal... Het kunstlicht dat de heldere winteravond zo'n speciale sfeer geeft, de passerende treinen vlak achter sportpark Coendersborg en niet te vergeten twee totaal verschillende ploegen die allebei alles geven, elkaar 50 minuten prachtig in evenwicht houden om in de laatste 5 minuten onder luid gejuich van de inmiddels in behoorlijke aantallen toegestroomde fans (zij het voor ons van de verkeerde ploeg, maar wat een sfeer!) in een zinderende finale uiteindelijk tot een puntendeling te komen. Eén van de leukste wedstrijden die de o11-1 tot nu toe gespeeld heeft eindigt uiteindelijk in 3-3: tevredenheid alom.

Het is al vlot na de aftrap duidelijk hoe de beide ploegen willen spelen. GVAV baant zich via korte combinaties en/of solo's een weg naar voren, de rood gehemde heren van Amicitia hanteren daarvoor vooral de lange bal. Zeker in het begin van de wedstrijd oogsten onze helden met hun taktiek meer succes: na eerst nog een flinke kans te hebben gemist is het na pakweg 10 minuten Bilal die de score mag openen. Ook daarna lijken de gastheren moeite te hebben met het hoge baltempo en de scherpe combinaties tussen middenveld en voorhoede, maar vlak voor de rust is het desondanks Amicitia dat scoort uit een perfect uitgevoerde counter: 1-1 en welverdiende ranja.

Begin tweede helft oogt GVAV zo mogelijk nog zekerder dan ze in de eerste helft al deden. Waar afgelopen zaterdag combinaties al snel fout gingen of helemaal niet werden ingezet lijkt alles nu te lukken. Nou ja alles: één klein detail blijft achterwege. Er wordt niet gescoord! Riemer, Richaino, Owen en Rai houden op de vleugels omstebeurten het veld breed en de punt van de aanval mooi diep, Matthias en Bilal domineren in de as en Damian en Rojairo (waar nodig bijgestaan door Joost) verzorgen de opbouw van achteruit. Het duurt desondanks een kwartier tot dat er weer een goal valt:  Richaino rond atent af als de verder  prima spelende keeper een schot van Riemer niet onder controle krijgt.
Lang kunnen we helaas niet van de voorsprong genieten: twee minuten later verdwijnt een schot met een vervelende stuiter achter Joost en staat het weer gelijk. Een paar minuten later wordt het zelfs nog zorgelijker: onder luid gejuich van een bevriend team weten onze gastheren een kluts voor onze goal te  bekronen met een doelpunt. Nog twee minuten op de klok en een nederlaag dreigt. Het is maar een oefenwedstrijd, maar toch... GVAV zoekt de aanval en mist, mist nog eens, maar krijgt wel een corner. Het publiek juicht en joelt, de meegereisde GVAV kluiven het laatste restje nagels van hun vingers. Owen legt aan: de bal komt hoog bij de tweede paal en: Rojairo kopt binnen! 3-3 en einde wedstrijd, een uitslag waar waarschijnlijk  iedereen zich in kan vinden.