20'
... (corner)

14 maart 2018 16:50

Opstelling

Na afgelopen zaterdag een monsterzege te hebben geboekt treedt uw jo11-1 deze woensdag namiddag alweer aan voor een volgend duel: de heren van Lycurgus o11-1 komen om de een week eerder vanwege vrieskou en verwachte sneeuw afgelaste oefenwedstrijd in te halen. Vandaag zijn de weersomstandigheden een stuk gunstiger: een bleek zonnetje maakt het verblijf op en naast het veld redelijk aangenaam, hoewel daar bij moet worden aangetekend dat de fans van de uitclub zich wel een stuk gunstiger hebben opgesteld dan het brave thuispubliek dat netjes achter de hekken (maar daardoor ook in de schaduw) blijft.
De tegenstander heeft net als wij normaal gesproken blauwe shirts, dus GVAV speelt voor de gelegenheid in de rode (trainings)outfit. Zonder Bilal, maar voor de gelegenheid wel versterkt met Sergio uit de o11-2 (prima gedaan, bedankt!) Als de blauwe shirts van Lycurgus arriveren (vergeten, maar snel opgehaald...) kan de wedstrijd van start.

Bijna de gehele eerste helft golft het spel heen en weer op of rond het middenveld, met een licht overwicht voor GVAV. Er wordt fel (maar fair) gevoetbald, maar baltempo ligt echter vrij laag omdat we veel met de bal aan de voet lopen en passes nog al eens naar achteren gaan of niet aan komen. Over het geheel genomen levert het wat slordige spel een solide verdedigend Lycurgus weinig problemen op, maar omgekeerd kan ook de tegenstander niet echt een vuist maken: de lange ballen die richting de spits gaan worden met enig gemak opgevangen en voetballend komen de bezoekers er niet echt uit. Tegen de rust schiet GVAV nog een paar keer uit de tweede lijn, maar meer dan de lat wordt er niet geraakt: ruststand 0-0.

De tweede helft zien we een 'spook' uit eerdere wedstrijden terugkeren. Waar we de eerste 25 minuten in ieder geval nog wel probeerden om als team het verschil te maken wordt nu meer en meer op individuele avonturen ingezet.  Dat levert een paar kansjes op, maar ook veel balverlies en bovendien groeiende gaten tussen verdediging en aanval. Na een paar minuten volgt daar ook het resultaat op dat we dit seizoen al wel vaker hebben gezien: de gasten kunnen hun spits nu wel bliksemsnel vinden en ronden een counter keurig af: 0-1. De opgelopen achterstand verandert weinig aan het spelbeeld en als Lycurgus tegen het einde van de wedstrijd ook nog een corner verzilvert is de (zeker op basis van de tweede helft) terechte eindstand bereikt: 0-2.

Een harde les dus. Na een aantal (oefen)wedstrijden een stijgende lijn te hebben laten zien vervallen we in oude gewoontes en lijken we wat terug te zakken. Heeft natuurlijk met een prima spelende tegenstander te maken, maar in vergelijking met de meeste andere recente oefenwedstrijden kunnen we dit wel als een beetje een 'off-day' betitelen. Gelukkig wil Lycurgus graag nog eens komen, dus hopelijk halen we bij die gelegenheid nog onze sportieve revanche!