GVAV-Rapiditas JO11-1

1e klasse 10

7 april 2018 10:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO11-1

De eerste echte lentedag: zo wordt deze zaterdag al bijna een week aangekondigd door de diverse media. Als we met de o11-1 in alle vroegte verzamelen is daar nog niet heel veel van te merken, maar onderweg naar Leek breekt voorzichtig het zonnetje door en als de bal om 10 uur voor het eerst aan het rollen gebracht wordt op het prachtige complex van VEV '67 kunnen langs de  kant van het echte grasveld zowaar de jassen open (maar niet uit!)
Tegenstander is de o11-2 van genoemde vereniging en kent een moeizame start van deze competitie: na 3 gespeelde wedstrijden laten de eerste punten nog op zich wachten. Omdat wij in toernooivorm of bij oefenwedstrijden alle eerdere tegenstanders van de thuisploeg al eens zijn tegengekomen en dus kennen lijken ze op papier te verslaan, maar: voetbal wordt niet op papier gespeeld!
De geel-zwarte Leeksters nemen de eerste paar minuten van de wedstrijd zelfs het initiatief en proberen zich een weg te banen richting onze keeper. Dat lukt ze niet echt en als GVAV wat gewend is geraakt aan de ondergrond (echt gras blijft lastig...) kantelt de wedstrijd in het voordeel van onze mannen en kan de belegering beginnen.
Na 5 minuten is het voor het eerst raak: Richaino rond fraai af nadat Matthias hem met een bekeken pass had weten te vinden. De combinatie die daar weer aan vooraf ging was minstens zo fraai, net als wat er  op volgt: GVAV krijgt de ruimte om te voetballen en benut die volop. Riemer, Richaino, Owen en Rojairo zoeken telkens weer de hoeken op,  Bilal, Rai en Matthias winnen bijna alles in de as van het veld en schakelen daarna snel door naar voren, Joost voetbalt als keeper indien mogelijk mee en Damian ruimt waarnodig op, staat meer dan eens aan de basis van een aanval en scoort zelfs na een machtige solo over bijna het gehele veld. De bal gaat snel rond, VEV heeft het lastig, raakt 1x de paal bij Joost en incasseert nog eens 6 doelpunten: ruststand 0-7.
Met een dergelijk hoge tussenstand verwacht het publiek een wat mindere 2e helft: onder deze omstandigheden is het verleidelijk om voor eigen succes te gaan en dat komt het spelbeeld meestal niet ten goede. Lijkt inderdaad ook te gebeuren: de eerste paar minuten zijn rommelig en de thuisploeg verschijnt zelfs een paar keer bij Joost voor het doel. Als na vier minuten spelen de goal toch weer aan de voor ons goede kant valt is het verzet gebroken: er ontstaat nog meer ruimte en GVAV scoort nog eens 6 keer.
Vermeldenswaardig is het laatste (14e) doelpunt. Richaino wordt oog-in-oog met de keeper onregelmentair gestuit en verdient daarmee een penalty.  De gehele o11-1 weet als één man wie die zou moeten nemen en schreeuwt zijn naam: 'Joost, Joost, Joost!!!' De doelman rent over het hele veld, stopt niet voor de scheidsrechter, concentratie, aanloop of wat dan ook en ramt de bal zo in de kruising. Langste aanloop ooit? In ieder geval wel het eerste competitiedoelpunt van Joost dit jaar en tevens ook de laatste goal van de wedstrijd: eindstand 0-14.

Morgen gaat het avontuur al weer verder: dan spelen we om 13:00 een voorwedstrijd tegen de o11-1 van MKV '29 uit Leeuwarden. De senioren van dezelfde ploegen trappen een uur later af.