Assist: Owen Donkers

1e klasse 10

14 april 2018 9:45

Opstelling

Net als met sommige staathoofden van bevriende naties kan het leuk zijn om de tegenstanders van onze mannen een beetje te volgen op sociale media. "vandaag spelen onze toppers van @vvwinsum jo11-1 tegen titelkandidaat @gvav" twittert de tegenstander van vandaag voor de wedstrijd. Een opsteker, want altijd leuk om te horen en bovendien beschouwen we Winsum zeker ook als één van de sterkere ploegen in deze competitie. 1-0 voor en er heeft nog geen bal gerold...

Het is grijs en winderig (uiteraard, we zijn op Kardinge...) deze ochtend als de bal wel voor het eerst in beweging wordt gebracht. Winsum blijkt al snel inderdaad een prima tegenstander te zijn: combineert voorin gemakkelijk, schakelt steeds goed om en heeft bovendien een met onze Damian vergelijkbare stofzuiger achterin rondlopen die bijna elke aanval toch nog onschadelijk weet te maken. Zoals de tweet eerder deze ochtend doet vermoeden laat de tegenstander GVAV het spel maken en dat doen onze helden graag: de opgaande lijn van de laatste weken wordt ook vandaag zeker weer voortgezet. Beide ploegen willen graag voetballen en dat maakt het een leuke, open wedstrijd om naar te kijken. Prachtige duels met Owen, Riemer en Rojairo in de voorhoede, overzicht en kracht op het middenveld en in de  verdediging van Matthias, Rai, Damian en Bilal. Als Rai na een listig overstapje van Rojairo namens GVAV na 11 minuten de score opent met een bekeken laagvliegende kanonskogel is dat een terechte vertaling van het lichte veldoverwicht dat de blauw-wit-roden tot dat moment hebben, maar de groen-witte bezoekers krijgen zeker ook kansen: een gelijk opgaande strijd. Als een verder prima keepende Joost 10 minuten later heel ongelukkig een rollertje tot goal promoveert  staat de (gezien het spelbeeld terechte) ruststand op het scorebord: 1-1.

De tweede helft begint zoals de eerste is geeindigd: de wedstrijd gaat op een behoorlijk tempo heen en weer en er zijn kansen aan beide kanten. Het duurt wederom bijna 10 minuten voor er gescoord wordt en weer is het GVAV: Matthias slalomt op van hem bekende wijze door de Winsumer verdediging en rond koel af: 2-1. De bezoekers voelen echter nog steeds dat er kansen zijn en beginnen een mini-offensief waar tegen we gelukkig goed bestand blijken: er wordt achter Joost niet meer gescoord. Aan de andere kant van het veld wel: Winsum stapt steeds verder naar voren, waardoor er ruimte ontstaat die met name Riemer, Owen en Rojairo graag benutten. Het levert in de laatste 5 minuten maar liefst 3 treffers en een eindstand van 5-1 op: beetje geflatteerd, maar wel een mooi resultaat voor een grotendeels gelijk opgaande wedstrijd.

Om het een beetje goed te maken hebben we met z'n allen (spelers van Winsum & GVAV) gezongen voor jarige trainer van de bezoekers. "Uitslag geflatteerd maar wel terecht" meldt Twitter even later uit Winsum, maar geen woord over onze zangkunst....