Bilal Soussi (corner)

1e klasse 10

19 mei 2018 11:30

Opstelling GVAV-Rapiditas JO11-1

Van sommige ploegen lijkt onze o11-1 maar geen genoeg te kunnen krijgen.  Na eerder al tegen meerdere teams van Be Quick en HFC te hebben gespeeld is het vandaag de beurt aan Bedum: begin maart tegen de o11-2 van de plaatselijke sportvereniging (wedstrijdverslag) en vandaag is hun o11-1 de tegenstander. Op voorhand al een interessante pot: twee van onze spelers overwegen een overstap naar deze club, het is een directe concurrent voor de topposities in de competitie en na eerder verlies tegen Lewenborg en Marum moet er sowieso gewonnen worden door onze mannen om kans te blijven houden op het kampioensschap.

Als om half twaalf de bal voor het eerst aan het rollen wordt gebracht lijkt de opgave wel eens te groot te kunnen zijn voor onze helden. Het is vooral de paars gehemde thuisploeg die de wedstrijd bepaalt en het duel speelt zich grotendeels angstig dicht bij Joost zijn goal af. Tot echte kansen komen ze echter niet. De (zeldzame) counters die GVAV in de eerste 10 minuten doet lijken zelfs kansrijker, maar ook die leveren eerst geen doelpunten op, totdat Matthias via een schot op de paal een niet te missen intikker klaar legt voor Richaino: 0-1. Tegen de verhouding in, maar wel raak! Onze mannen putten duidelijk moed uit de wat fortuinlijke voorsprong, komen steeds beter in de wedstrijd en trakteren de toeschouwers op een prachtige voetbalshow waarbij geen enkele speler een hoofdrol opeist, maar juist het collectief de kracht is.  Bedum geeft zich echter zeker nog niet gewonnen, maar de keeper-van-dienst (dit team heeft geen vaste keeper; de spelers wisselen elkaar af) krijgt steeds meer en meer te doen, terwijl bij GVAV achterin de druk op Damian en Joost juist steeds verder terugloopt. Helemaal aan het einde van de eerste helft scoren we nog 2 keer (mooi schot en een intikker van Matthias) en zo gaan we met een comfortabele 0-3 aan de ranja.

De tweede helft gaan de mannen gewoon verder waar ze gebleven waren en al na 2 minuten kunnen we nog een doelpunt bijschrijven: na een mooie actie langs de zijlijn bezorgt Owen de bal bij Riemer die de bal van enige afstand achter de nieuwe keeper legt: 0-4. Als Rai daar iets later met een hem zo typerend afstandschot nog eentje aan toevoegt (0-5) breekt de wedstrijd helemaal open: legio kansen over en weer, maar niemand weet te scoren. Rojairo, net hersteld van de gevolgen van een heel ongelukkige botsing, probeert het misschien nog wel het hardst (hij kent een aantal van de paarsgehemde tegenstanders van school), maar ook hij wordt telkens net ergens gestuit.  Als Bilal vlak voor het einde van de wedstrijd met een kopbal zijn toch al uitstekende wedstrijd bekroond is de eindstand bereikt: 0-6 tegen een bepaald niet zwakke tegenstander die er tot het eind voor heeft gevochten.

Met zo'n uitslag blijft de kampioensschapsdroom voor de jo11-1 nog in leven. Om hem te laten uitkomen moet er allereerst volgende week thuis van HFC worden gewonnen (09:45 op Kardinge: komt allen!) en moet concurrent Lycurgus in haar laatste 2 wedstrijden er minimaal 1 verliezen. Spannend!