FC Lewenborg JO19-1

Hoofdklasse N

8 december 2018 14:30

Opstelling

Herbstmeister is een uit Duitsland afkomstig sportterm. De herfstkampioen is de ploeg die halverwege het seizoen aan de leiding gaat. En in de competitie van JO19-1 is dat GVAV geworden.

Na het behalen van de 1e periode was de eerstvolgende competitie wedstrijd op de extreme koude zaterdag 24 november thuis tegen vv Marum. Marum wilde zich niet als Peize een week daarvoor laten afslachten (9-0) en beperkte zich tot fel verdedigen en hopen op een goed geplaatste counter. Dat verdedigen lukte vrij aardig, de counters werden er door gvav goed uitgehaald waardoor Marum geen enkele doelpoging kreeg. In een niet hoogstaande wedstrijd werd het 2-0 voor onze jongens, waarna snel de warmte weer werd opgezocht in de kantine.

Op 1 december mochten we naar Eelde-Paterswolde. Actief begon de wedstrijd door ver terug te zakken en hopen op een foutje bij GVAV. En die kwam er na 10 minuten spelen. De messcherpe counter werd benut door Actief. Een minuut of 5 later stond de 1-1 alweer op het scorebord en GVAV kreeg genoeg kansen om met een voorsprong de rust in te gaan, maar er werd niet meer gescoord. Het begin van de 2e helft ging op de dezelfde voet verder. GVAV maakte het spel en miste de kansen. Maar plotseling werd Actief ook actief. Er ontspon zich een spannende 2e helft met kansen voor beide teams. De supporters van GVAV werden zenuwachtig, want gaan we punt verlies leiden tegen nummer laatst? Waarom staat Actief eigenlijk zo laag, want ze lieten 2e helft zien best goed te kunnen voetballen. Maar waar Actief hun kansen niet benutte, scoorde GVAV 5 minuten voor tijd uit een corner en vlak voor de blessuretijd nog uit een counter: 1-3 winst  voor- GVAV.

De laatste competitie wedstrijd van 2018 was de derby tegen Lewenborg. Deze ploeg staat in de middenmoot en pakte geregeld wat punten tegen hogere teams op de ranglijst. Maar niet tegen GVAV. Na een 2-0 ruststand liep GVAV uit naar 5-0. Vlak voor tijd scoorde Lewenborg nog uit een vrij trap de 5-1.

Halverwege de competitie staat GVAV op de eerst plaats. Winsum en TLC volgen op 3 punten, dus er is zeker nog niks beslist. In februari start de competitie weer en is het ook bekend wie de tegenstander in het bekertoernooi is.