50'
... (intikker)

3e klasse 15

22 september 2018 11:00

Het duurde de meeste spelers veel te lang, maar eindelijk mochten ze weer de wei in. Natuurlijk hadden ze al wel samen getraind, maar dit was de eerste competitiewedstrijd in deze samenstelling. Noordwolde stond als eerste tegenstander gepland in deze thuiswedstrijd.

Na een wat onwennige start werd al snel duidelijk dat we deze wedstrijd voornamelijk op de helft van de tegenstander zouden spelen. GVAV tikte de bal mooi rond en wist de tegenstander vaak te passeren. Maar het duurde even voordat de eerste goal viel. Het was zeker geen kluitjesvoetbal, maar doordat het wat te druk was in en rond het 16 meter gebied wisten de spelers elkaar niet altijd even goed te vinden. Toen de zijkanten van het, nog steeds wat grote, veld wat beter werden benut ontstond er ook meteen een goede kans. Een assist van Javano resulteerde in een strak ingeschoten doelpunt van Keanu. De momenten dat Noordwolde in de buurt van keeper Sofyan wist te komen waren wel meteen spannend, maar hij stond als een huis. Maar na een prachtig doelpunt van Nieck en een mooie treffer van Justin konden we met een 3-0 voorsprong de rust in. Ondanks de pittige wind en een enkele regendruppel brachten we de pauze op het veld door. Nou ja, iedereen behalve de (overigens uitstekend fluitende) scheidsrechter, die rustig de tijd nam voor zijn bakje koffie.

Het was moeilijk om druk te houden in de tweede helft. De voorsprong maakte de spelers misschien iets te relaxed en er ontstonden een paar kansen voor de spelers in de gele shirts. Daarvan werd er in slotminuten één verzilverd en zo eindigde de wedstrijd in 3-1. De eerste winstpunten zijn binnen en we kunnen met vertrouwen de volgende wedstrijd in.