1e klasse 10

17 november 2018 10:30

Opstelling GVAV-Rapiditas MO17-1

Zaterdag 17 november 2018.

Het is 10:30 als de scheidsrechter fluit voor het begin van het duel tussen S.V. Bedum MO17-1 vs GVAV MO17-1. De laatst genoemde komt gelijk fel uit de startblokken en laat verzorgd samenspel zien! Zo komt na een aantal minuten al gelijk de 1ekans vanuit de kant van GVAV, helaas komt dit niet verder dan een schot in de richting van de goal. Ook Bedum laat zien te kunnen voetballen, met hier en daar een mooie combinatie komen zij ook dichter in de buurt van de goal, tot een kans komt het alleen niet want de verdediging van GVAV steekt er een stokje voor. Inmiddels 15 minuten in de wedstrijd heeft GVAV het mooie spel vat gehouden en worden ze ook beloond, Priscilla krijgt een diepe bal vanuit het middenveld en speelt 1 speelster van Bedum uit. Bij deze actie wordt ze uit balans gebracht maar de scheidsrechter geeft voordeel, nog maar een mannetje voorbij en weer wordt ze uit balans gebracht, deze keer dusdanig dat ze op de grond valt: Strafschop! Met onze specialist Marlien in de wissel moet Priscilla hem zelf nemen. Vrij ontspannen legt ze aan voor deze strafschop, BAM…. De keeper stopt deze bal. Ook in de 2einstantie gaat de bal er niet in, het schot van Lobke wordt ook gekeerd.

Vanaf dat moment was het een hele andere wedstrijd. GVAV dat zo goed speelde was het opeens helemaal kwijt, Bedum daarentegen, begon heerlijk over te spelen en creëerde een aantal kansen maar door goed keeperswerk van Romee werd er niet gescoord. Wel een corner, een hoge bal die moeilijk uitverdedigd wordt, de bal valt in de voeten van een Bedumer die niet twijfelt en de bal in het net schiet! 1-0. Door deze tegengoal krijgt Bedum meer vertrouwen, hoewel ze niet makkelijk door onze verdediging komen blijven ze veel aan de bal en houden GVAV veel onder druk. Omdat ze niet door de verdediging komen proberen ze het maar van afstand, met succes! Een mooi afstandsschot vliegt over Romee de goal in! 2-0. Ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten, door goed samenspel kwam Bedum makkelijk door de verdediging heen en stond Romee opeens oog in oog met 3 dames met een Paars shirt aan, de 4-0 was eigenlijk identiek aan de 3-0, weer kwam Bedum makkelijk door de verdediging en ging de bal in het netje! 5 minuten later floot de scheidsrechter voor de rust.

Na de rust kwam GVAV weer een beetje tot leven, het goede spel wat in het begin van de 1ehelft ook vertoond werd, werd nu ook weer opgepakt. De combinaties werden weer gevonden en het spel speelde zich veelal af op de helft van de Bedumers. Er werden weer want kansen gecreëerd maar de bal wilde er niet in, dit door een aantal goede reddingen van de keepster. Inmiddels had GVAV ook al heel wat corners gekregen waarbij er telkens wel gevaar was maar nog steeds wilde de bal er niet in. In de 53eminuut was daar weer een corner, Priscilla legt aan en iedereen staat klaar voor de goal. Een bal strak op kniehoogte bij de 1epaal, een communicatiefout tussen de keeper en de speelster bij de 1epaal en pardoes rolt de bal tegen het net! Iedereen moest even kijken hoe dat nou ging, in een keer vanuit de corner scoren dat zie je niet vaak! 4-1! Het spel werd nog beter en GVAV kreeg meer en meer vertrouwen, het vertrouwen wat de 1ehelft eigenlijk ontbrak. Weer werd er mooi gecombineerd, het spelletje ging wat sneller en Bedum werd erg onder druk gezet, hier hadden ze het erg moeilijk mee. De 60eminuut, een mooie opbouw vanuit acteruit, het balletje werd met mooi tiki-taka voetbal naar voren gespeeld, een bal de hoek in op Priscilla, een strakke voorzet en Lobke die zichzelf mooi voor de goal had gepositioneerd en de bal strak in de rechterhoek schoot! 4-2! Na dit doelpunt voelde Bedum ook dat ze weer wat scherper moesten worden, ze kwamen af en toe tot een uitbraak maar gelukkig was de laatste linie van GVAV scherper dan in de 1ehelft en kwam het niet uit op veel gevaar. 5 minuten later was daar echter wel een grote kans van Bedum, een mooie steekpass kon niet worden tegengehouden door Jente en zo kwam de spits van Bedum 1 op 1 met Romee, die de 2ehelft nog niet veel te doen had gehad. Een hard schot geplaatst in de hoek en lastig voor de keeper maar deze bal werd vakkundig uit het net gehouden met een knappe redding! GVAV wilde meer en voelde dat er nog iets te halen was, er werd gevochten als leeuwen, de duels werden wat fysieker en GVAV werd wat brutaler. Toch was het weer Bedum die nar een goede steekbal er doorheen was, een pal de rechterhoek in en een schot vanaf een lastige positie, de bal vloog richting de verre kruising… net over! Vanaf dat moment was GVAV weer aan zet. Hoekschoppen, heel veel hoekschoppen. De bal werd voorgebracht en vervolgens weer achter het doel gespeeld door een Bedumer, weer een hoekschop, en zo ging het een aantal keer door. Helaas bleef het alleen bij hoekschoppen en kon er niet meer uit gehaald worden.

De scheidsrechter fluit af met een eindstand van 4-2 in het voordeel van Bedum.

Jammer van het eindresultaat maar de meiden hebben de 2ehelft gevochten als leeuwen en hebben mooi voetbal laten zien! Dit goede spel werd ook beloond met veel kansen en 2 goede goals. Volgende week dit mooie spel doorzetten en onszelf nog meer belonen met doelpunten! Dat kan zeker!

Women of the match: Lobke
Wedstrijdbal aangeboden door: Nog niet beschikbaar

Door: Lars Bardewee