GVAV JO19-1 verslaat Be Quick JO19-1 in ware bekerthriller

GVAV-Rapiditas JO19-1

Groep 1 01

23 februari 2019 13:15

Opstelling GVAV-Rapiditas JO19-1

Nadat in de poulefase Achilles 1894, Drachtster Boys en Zuidhorn achter ons gelaten te hebben, werd in de volgende knock out fase gewonnen van SJO Amicitia-BG-ON. Hiermee had GVAV JO19-1 zich bij de laatste 16 geschaard. Met belangstelling werd de loting in de gaten gehouden en daar rolde als tegenstander Be Quick JO19-1 uit. De sterkst mogelijke tegenstander die nog in het bekertoernooi zat. Een deel was blij met deze mooie loting, andere hadden deze clash liever wat later in het bekertoernooi gehad. De wedstrijd stond gepland in de voorjaarsvakantie en jammer genoeg kon deze verslaggever en zijn voetballende zoon ivm vakantie niet aanwezig zijn, maar via de telefoon werden we goed op de hoogte gebracht tijdens de terugreis naar Groningen.

De bekerderby werd gespeeld op het hoofdveld van Be Quick onder toeziend oog van veel supporters. De in grote getale opgekomen GVAV-fans stonden aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune. De eerste helft was spannend zonder veel grote kansen. Be Quick begon iets sterker, maar de grootste kans was voor GVAV (bal werd van de lijn gehaald). Met 0-0 gingen beide teams rusten.

Begin tweede helft kwam Be Quick op 1-0 door een snelle omschakeling na balverlies van GVAV op het middenveld. De vraag was of GVAV in staat zou zijn om de achterstand weg te werken. Trainer Leudi deed een tactische zet en GVAV werd sterker en de op dat moment verdiende 1-1 werd gescoord. Dit kregen we mee via WhatApps. Het bleef daarna lang stil en we besloten maar te bellen of de wedstrijd al afgelopen was. Nee, er moesten nog iets meer dan 5 minuten gespeeld worden.

Via de telefoon kregen we in de auto live verslag van de knotsgekke slotfase. GVAV kwam vlak voor tijd op 1-2 door een corner binnen te koppen. Nu was het zaak om de overwinning over te streep te trekken. Dit leek ook te gebeuren, maar in blessuretijd wist Be Quick toch op 2-2 te komen door een rebound te scoren. We maakten ons al op voor een penaltyreeks volgens het ABBA-principe, maar daar dachten de jongens anders over. Met een laatste krachtsinspanning werd de bal nog één keer in het strafschopgebied van Be Quick gepompt en viel voor de voeten van een GVAV-er. Met een ferme uithaal werd de 2-3 tegen de touwen geschoten!! Niet veel later floot de scheidsrechter af en was de ontlading groot bij iedereen die GVAV een warm hart toedraagt.

GVAV JO19-1 zit nu bij de laatste 8 in het bekertoernooi en met spanning wordt alweer uitgekeken naar de bekerloting welke begin maart zal plaatsvinden. De volgende ronde staat gepland op zaterdag 30 maart.