78'

1e klasse 13

20 april 2019 12:30

Zaterdag 13 april

Om half 12 start de ‘returnwedstrijd’ tegen V.V. Winsum. Vorige week werd er in Winsum al met 1-2 gewonnen door ons, nu op eigen terrein was het plan om er een feest voor het oog van te maken. We starten voor ons doen met een magere selectie van maar 13 speelsters. Gelukkig wilde Melanie uit MO15-1 wel met ons mee spelen! (Dankjewel nogmaals) Ook Winsum kwam vandaag met een iets andere selectie dan vorige week, rond werd gefluisterd dat er meiden van Vrouwen 1 mee zouden doen maar dit moest voor ons niks uit maken, wij moeten gewoon ons spel spelen.

Zo startte de wedstrijd, het spel ging gelijk op en Wisum liet met vlagen erg mooi voetbal zien alleen werden daar niet heel gevaarlijk mee. Ook wij kregen de bal mooi van voet naar voet en waren voor in iets gevaarlijker. Zo kwam Romee na een mooie actie op een positie waaruit ze kon voorzetten, toch had ze zelf iets anders in haar hoofd verklaarde ze na de wedstrijd, de bal op goal schieten! En hoe, via de binnenkant van de paal en de rug van de keepster verdwijnt de bal in het net! 1-0! En dat na een klein kwartier spelen! Kansen bleven toen komen, de bal ging veel naar voren en kleine kansjes werden gecreëerd. Toch hield de keepster van winsum goed stand! Opeens was Marlien daar, na 2 spelers te hebben uitgespeeld en de rest van de verdediging die gewoon aan de kant stapten komt ze oog in oog met de keeper. Helaas hield deze knap stand op het schot! Romee die vaak voor de voetballende oplossing kiest had vandaag iets anders op brood gehad want ze zocht telkens de tegenstander op en kon daarbij vaak simpel passeren. Ook deze keer werd ze daardoor gevaarlijk! Een snoeihard schot vliegt zo de verre hoek in! 2-0! 4 Minuten later krijgen we een corner nadat een schot van Suus werd geblokt. Mariska legt aan en hij gaat aan iedereen voorbij, maar niet aan Suus, ze is van de vorige actie gebrand om te scoren en schiet deze bal ook knap met een volley het net in! 3-0! Op rozen de rust in!

Na rust is het gewoon doorgaan. Ook Winsum wil door in hun spel, zij creeren nu zo af en toe ook kansen. Gelukkig hebben we daar nog altijd een sterke verdediging staan en net als in de 1ehelft staat Jente goed te keepen! Een klein kwartier na rust krijgen we een corner, deze wordt genomen door Priscilla. In de 1einstantie lijkt het een lastige harde bal waar de mensen voor de goal niks mee kunnen, maar de bal is zo hard dat uitverdedigen ook lastig is en hij verdwijnt via de knie van een Winsummer het doel in! 4-0! Winsum komt via mooi spel in de aanval en komt in ons strafschopgebied, de speelster aan de bal gebruikt haar lichaam sterk en gaat zo bij Kelly op de enkel staan waardoor ze ten val komt. De scheidsrechter wijst naar de stip en zo krijgt Winsum de kans om terug in de wedstrijd te komen. De penalty gaat mooi in de hoek. 4-1. Het spel wordt ook wat feller, kleine overtredingen worden gemaakt als er net even niet lekker wordt aangespeeld of gedraaid. Priscilla krijgt een beuk nadat ze wil wegdraaien op het middenveld. Een ideale plek voor Marij, want deze afstand kent ze maar al te goed! En alsof het al gewoon begint te worden vliegt de bal na een heerlijke trap over de keeper zo het doel in! 5-1. Het spel vloeit op en neer, Winsum ook wat gevaarlijker en wat meer ruimte openhoudend achterin. Na een aanval kan een speler van Winsum zo aanleggen en de 5-2 er in schieten. Het wordt iets spannender. Nog steeds speelde Winsum veel naar voren waardoor wij met snelle spelers iets op de counter konden gokken. Suus krijgt de bal na een corner van Winsum op eigen helft en gaat eens aan de wandel. 2, 3 spelers loopt ze voorbij en inmiddels is ze bij het strafschop gebied aan de andere kant beland. Daar kan ze met een mooie pass Priscilla bedienen die, na het uitkappen van 2 spelers, koel afrond! 6-2! Met nog 7 minuten te spelen leek het nu wel gedaan, die gedachten hadden meer meiden bij GVAV. Het spel verslapte wat en Winsum kon meer en meer aanzetten. En dat gaf resultaat, na een corner werd er slap uitverdedigd en werd er knap uit de scrimmage geschoten en gescoord. 6-3. 2 minuten later hebben we precies dezelfde situatie en vliegt de bal er weer in. 6-4.

Het was dan ook een pak van het hart toen de scheidsrechter 2 minuten later floor voor het einde van de wedstrijd.

3 punten binnen! Hiermee komen we op 21 en hebben we 4 mei onze kampioenswedstrijd tegen DVC Appingedam!

Women of the match: Romee

Wedstrijdbal aangeboden door: Robert Bos

Door: Lars Bardewee