72'
Marij van Aalsum (vrije trap)

1e klasse 13

9 maart 2019 14:30

Zaterdagmiddag, 14:30 staan de dames van GVAV MO17-1 klaar voor de start van de wedstrijd. Op het mooie nieuwe kunstgras dat bij DVC neergelegd is moet het vandaag gebeuren.

We beginnen vandaag weer met een volle selectie, met 16 dames zijn we naar Appingedam afgereisd.

De volgende 11 dames beginnen bij het fluitsignaal binnen de lijnen:

Op keep, oud en vertrouwd: Jente

Linksachter: Inge

Centraal pakken Kelly en Anne de boel op

En op rechtsachter de watervlugge Luana

Als verdedigende middenvelder hebben we Marij, Rechts midden start Marlien, aan de linker kant hebben we Suus en aanvallend op het middenveld hebben we Mariska staan.

In de spits: Romee die haar rentree maakt na haar operatie

Naast haar begint Famke!

Op de bank beginnen:

Emma, Rosa, Julia, Nadine en Shervienthely

De start van de wedstrijd, er wordt afgetrapt en gelijk oogt het spel wat rommelig. Er wordt hier en daar geprobeerd te voetballen alleen maakt de wind het wat lastig. De bal is dan ook veelal aan een kant van het veld. We krijgen de bal moeilijk van eigen helft af alleen vormt dit niet heel veel gevaar. Na ongeveer 20 minuten krijgen we het een beetje door hoe de bal moet lopen om een beetje aan voetballen toe te komen. We maken mooie combinaties over de linker en rechter kant van het veld. Suus die met Marij en Mariska de bal lekker rond laat gaan met Famke als eindhalte. Aan de andere kant Marlien die de ballen van Luana krijgt en wat mooie dribbels laat zien. Ondanks dit mooie voetbal krijgen we niet heel veel kansen, ook DVC krijgt niet echt kansen. Het is een spel met mooi voetbal alleen het belangrijkste onderdeel van voetbal ontbreekt: Doelpunten. De grootste kans was wel voor ons, een mooie combinatie met Mariska aan het einde op de 16 meter, hier had geschoten kunnen worden maar de keuze viel om nog een pass verder te zoeken. Op deze manier bleef het 0-0 tot de rust.

De 2ehelft begon fel, het vertoonde voetbal van de 1ehelft ging goed door. In de verdediging stond het goed dicht, en had DVC niet veel kansen. Eigenlijk gold het zelfde aan de kant van Appingedam, we kwamen ook moeilijk tot kansen. Toch kwam Appingedam in de 50eminuut voor, een miscommunicatie in de defensie zorgt voor een vrije doorloop richting Jente. De bal wordt kalm in de hoek geplaats. Na dit doelpunt gingen de koppies wat hangen bij ons, toch bleven we wel op zoek naar de aansluitingstreffer. Met Marlien die toch constant de man opzocht en een felle Shervienthely konden we wat forceren. Een dof schot van Marlien werd geblokt en viel halverwege de helft bij Marij in de voeten. En waarom zou ze het niet vanaf die positie proberen, we weten immers allemaal hoe dat balletje er in kan vliegen vanaf die positie. Met een verwoestend afstandsschot vliegt de bal richting de goal. Zo over de keeper in het netje! 1-1! De hoop was terug! De wedstrijd kan weer alle kanten op! En dan hadden we ook door, er werd gevochten als leeuwen voor elke bal. Iedereen was scherp op de positie en we wisten, dit moeten we doorzetten! Zo werden de duels 110% ingegaan en wilde iedereen voor elkaar werken. Zo kregen we door die felheid een vrije trap, weer halverwege de helft van DVC. Marij legt aan en schiet hem weer heerlijk over de keeper de goal in! (beeldmateriaal hier!: https://www.instagram.com/gvavmo17.1/ )(dank voor filmen Carla) 1-2! Het spel liep ideaal en zelfs de 1-3 hing nog wel in de lucht, zelfs op de bank hadden de dames het door dat we het zo moesten laten staan. De laatste 10 minuten was echt een feest voor het oog en ook voor de neutrale supporter was het een fantastisch schouwspel. Toen de lucht heel donker werd en de 1edruppen uit de hemel vielen floot de scheidsrechter voor het verlossende eindsignaal! 1-2 Winst!

Hard werken en doorzettingsvermogen werd beloond!

DVC Appingedam MO17-1 <> GVAV-Rapiditas MO17-1