1e klasse 13

13 april 2019 13:30

J (John) Kamstra

Zaterdag 13 April 2019
Om kwart over 12 stonden de dames klaar om richting Winsum te vertrekken. Het weer was erg wisselvallig en af en toe brak het zonnetje door het wolkendek. Eenmaal in Winsum aangekomen bleek de planning betreft de aanleg van het nieuwe sportpark niet helemaal goed uitgedacht te zijn. De kantine was dicht en niet meer in gebruik, en er waren maar 2 kleedkamers. We moesten dan ook tot een half uur voor de start van onze wedstrijd wachten voordat we überhaupt konden omkleden. Niet gek was het dan ook dat Romee binnen 5 minuten opeens in een winkelwagen zat. (Zie foto). Toen we eindelijk konden omkleden was het weer ook omgeslagen, zo hing er tijdens de warming-up dan ook een kerstsfeertje doordat het sneeuwde.

20 minuten later dan gepland was floot de scheidsrechter voor het startsignaal. Op een glad veld weten we Winsum goed onder druk te zetten en is het na 2 minuten ook al raak. Op aangeven van Marij schuift Priscilla de bal binnen! Op rozen denkt de trainer…. Maar 10 minuten later begint hij toch goed te zweten als Winsum de 1-1 binnen via de kluts na een corner. De volgende 30 minuten is eigenlijk heel veel verdedigen. We komen moeilijk in ons spel en iedereen lijkt een beetje een off-day te hebben. Daarbij moet wel gezegd worden dat de verdediging hun uiterste best doet om alle ballen weg te werken. We krijgen af en toe een kansje uit de counter maar eigenlijk is het vooral Winsum dat erg gevaarlijk is, maar toch is het telkens Jente die erger voorkomt. Ook zitten Kelly en Anne een aantal keer er goed tussen. Zo blijft het tot de rust 1-1. En heeft de trainer het nodige te bespreken in de rust.

De eerste 10 minuten van de 2ehelft is het spelbeeld nog wel hetzelfde als de 1ehelft. Winsum heeft 2 speelsters die de plaaggeest zijn, de nummer 9 en nummer 15 zoals in de rust ook benoemd werd. Toch kregen we er iets meer grip op en konden we zelf iets makkelijker gaan voetballen. Spannend was het in ieder geval wel, Winsum erg aanvallend en dreigend, GVAV op dit moment zoekend naar momentjes. Zo was er in de 66eminuut een momentje, Marlien die de man uitspeelt en breed legt op Marij. Een dof schot stuit net voor de keeper en schiet zo door de goal in! 1-2! GVAV krijgt weer meer vertrouwen. Toch blijft Winsum zoals ze de hele wedstrijd al wel zijn gevaarlijk! Ze krijgen veel corners en de bal ligt geregeld op het warmloopveld na uitverdedigen. Toch voetballen wij ook weer op de helft van Winsum. De bal gaat een aantal keer mooi de hoek in waar Priscilla nog een kansje krijgt. Belangrijk is de bal nu van onze goal weg te houden. Ook voorin druk zetten helpt daar aan mee! Famke die het de verdediger van Winsum knap moeilijk maakt en een ingooi voor ons veroverd. Via deze ingooi wordt Marij nog even gevaarlijk maar het schot wordt gekraakt. En dan fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal!

De ontlading op het veld is duidelijk zichtbaar, er wordt gejuicht omdat de 3 punten binnen zijn! In de kleedkamer wordt nogmaals gejuicht omdat er meegedeeld wordt dat onze directe concurrent Bedum met 4-1 verloren heeft en dat wij daarom 5 punten los aan kop staan!

Ook het doorzetten in een minder goede wedstrijd moet een kwaliteit zijn, vandaag hebben we laten zien dat we dat ook kunnen!