9 februari 2019 13:45

Zaterdag 09-02-19

Noordpool U.F.C. MO17-1 – GVAV MO17-1

De 1ewedstrijd van het seizoen staat op het programma.

GVAV, dat deze winterstop 4 aankopen heeft gedaan, heeft erg veel zin in de wedstrijd. Helaas zit het weer iets minder mee en waait het erg hard. Wat verwacht wordt is dat het vandaag erg lastig voetballen gaat worden. Uiteraard is er in de tactiek wel wat aangepast op het weer!

GVAV begint in de volgende opstelling: Met Jente weer op doel is er weer wat zicht op een vaste keepster en daar mee wordt ook iets van onrust gekalmeerd. Van links naar rechts achterin: Inge, Kelly, Marij en Luana. Het middenveld bestaat uit: Mariska als CVM, Suus aan de linker kant, Marlien Rechts en als aanvallende middenvelder hebben we Nadine staan. In de spits beginnen Famke en Priscilla.

In de wissel beginnen Emma en Anne.

Helaas bleek de tas van Marlien in Groningen te zijn gebleven dus nog even snel een aanpassing in de opstelling tot dat de tas er was. Marij CVM, Mariska links midden en Emma centraal achterin.

De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd. Vanaf het begin is wel duidelijk dat GVAV het overwicht heeft. Ondanks de wind wordt er goed samengespeeld en speelt het spel zich vooral af op de helft van Noordpool. Het is dan ook al snel dat de 0-1 valt, na een mooie aanval geeft Priscilla de bal voor en heeft Suus hem voor het intikken! Hierna blijft het spel op en neer vloeien. GVAV, veel aan de bal, probeert steeds maar meer aan te vallen, de ene keer gevaarlijker dan de andere keer. Af en toe komt het ook tot een doelpoging maar niet heel gevaarlijk voor de keepster. Het spel speelt zich vooral af aan de rechter kant van het veld elke bal die richting de andere kant wordt gespeelt wordt heel langzaam door de wind weer teruggeblazen. Toch zijn de aanvallen die over de linker kant gaan erg gevaarlijk, vooral omdat daar heel veel ruimte ligt. Driehoekjes tussen Inge, Marij, Suus, Nadine en Priscilla zorgen elke keer voor veel gevaar! Priscilla komt ook een aantal keer tot schieten, enkele keren wordt het schot geblokt en lijkt het een corner te worden maar de wind gooit roet in het eten. Toch is het in de 14eminuut wel raak! Weer een mooie aanval en Marij geeft een mooie pass op Priscilla die aanlegt voor de 0-2! Na dit doelpunt is het spelbeeld ook niet echt veranderd, veel aanvallen en eigenlijk met z’n allen blijven combineren tot in de 16 meter. Mooie combinaties tussen Mariska, Marlien (inmiddels in het veld omdat de tas gearriveerd was) en Marij. Luana die soms mee op kon komen en eigenlijk de hele verdediging die alle ballen die toch wat richting de middenlijn gingen gelijk verwerkten. 6 minuten voor de rust is het weer raak, bij het vorige doelpunt was ze nog de aangever maar nu is ze zelf in de hoofdrol. Marij schiet de bal binnen op aangeven van Marlien! 0-3. De scheidsrechter fluit voor rust!

Na de rust werd er toch nog wel wat meer spektakel verwacht, GVAV mocht nu ook nog met de wind in de rug spelen. Veel schieten was toch wel waar iedereen het mee eens was. Gelijk na rust komen we in de aanval vliegt de bal net naast. Na een Rugbytrap (de keeper hield de bal op de plek zodat de speler hem naar voren kon trappen) kon Priscilla aannemen en de bal inschieten! 0-4. Dat beloofd veel de 2ehelft! Gelijk weer de pressie er op, veel druk zetten, constant de tegenstander vastzetten en zelf veel blijven tikken. Dat was de speelstijl die de dames hanteerden. Ook werd de formatie gewijzigd, van een 4-4-2 naar 4-3-3 om toch nog iets wat aanvallender te gaan staan. 5 minuten later was GVAV weer heel dichtbij een doelpunt, Priscilla komt de tegenstander voorbij met een mooie actie en geeft de bal laag en strak voor. Famke krijgt de bal voor haar voeten en schiet hem snoeihard in, helaas stond de keeper net op de juiste plek om het schot te keren. GVAV bleef creëren maar misschien was het wel makkelijker om tegen de wind in te voetballen dan met de wind mee want af en toe zag het er wat slordig uit en waaide de bal weer het halve veld over. Wel werden er veel kansen krijgen maar die werden omgebogen tot corner of doeltrap. In de 67eminuut was het weer raak, op aangeven van Suus schiet Priscilla weer tussen de palen! 0-5. En 3 minuten later is het al weer raak, en weer is het Priscilla die raak schiet, ze mag tekenen voor haar 3edoelpunt en Marij voor haar 2eassist! 0-6. Het spel begint nog wat beter te lopen, we proeven bloed en willen nog wel een aantal scoren, weer erg veel kansen maar helaas geen doelpunten. Tot in de 73eminuut Suus de bal aflegt en Mariska de bal met haar linkerbeen de bovenhoek in krult! Suus haar 2eassist deze wedstrijd en Mariska haar 1egoal voor haar nieuwe ploeg!

7 minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd!

Noordpool U.F.C. MO17-1 – GVAV-Rapiditas MO17-1