16 maart 2019 14:30

D. Scholte

GVAV MO17-1 <> S.V. Bedum MO17-1

Zaterdag 16 maart, te Groningen.

Vandaag staat de topper tegen Bedum MO17-1 op het programma. Bedum, dat 1 wedstrijd meer gespeeld heeft, staat 1 punt boven ons op de ranglijst. Zouden we hier vandaag de 3 punten op sportpark Kardinge houden dan maken we gelijk een grote stap!

We beginnen in de volgende opstelling:

Jente begint in de goal.

Links staat gelegenheid aanvoerster Inge, centraal beginnen Kelly en Anne en rechtsachter staat Luana.

Afwezig: Famke, Lobke en Marlien

Om half 3 fluit D. Scholte voor het begin van de wedstrijd.

Vandaf het begin zijn we op zoek naar het voetbal, helaas kunnen we het maar moeilijk vinden. Het spel is erg rommelig en net als de vorige 2 wedstrijden heeft de wind veel invloed op waar het spel zich afspeelt. Wel krijgen we hier en daar de bal via mooie aanvallen naar voren. Vooral aan de kant waar de bal het minste is komen de mooie aanvallen weg. Helaas komen de schoten niet heel veel verder dan een slap balletje recht op de keeper af. In ons spel hebben we erg veel onrust, als we de bal in de voeten krijgen schieten we hem veelal blind naar voren en 9 van de 10 keer komt hij dan bij de tegenstander terecht. Het spel lijkt af en toe wel een beetje op Pingpong. Het is dan ook niet gek dat er eigenlijk niet heel veel kansen zijn in de 1ehelft, de bal is veel uit en ligt op het andere veld, en het spel speelt zicht vooral op het middenveld af. Toch is het 2 minuten voor rust raak en niet voor onze kant maar wel in het voordeel van Bedum. Onrustig uitverdedigen zorgt dat de bal bij een vrije Bedumer komt, die vervolgens zonder twijfelen de trekker overhaalt. De bal vliegt (lijkt een beetje te zweven door de wind) pardoes de kruising in! Eigenlijk vat de aanleiding van dit doelpunt wel een beetje ons spel van de eerste helft samen.

Het is dan ook niet raar dat er in de rust een donderspeech plaats heeft gevonden.

En maar goed ook want in de 2ehelft gaan we gelijk scherp uit de startblokken. Het voetbal is nog niet fantastisch maar er is een wereld van verschil met de 1ehelft. Zo krijgen we 3 minuten na de start van de 2ehelft ook al een vrij trap zo ongeveer 25 meter van de goal af. Marij legt aan en schiet de bal over de keepster heen de goal in! 1-1, vanaf dit moment zie je dat er weer vertrouwen is, er wordt gevochten en nog meer gevoetbald. Het spel is af en toe nog wel een heen en weer alleen komt Bedum eigenlijk niet meer aan aanvallen toe. Het is dan ook in de 49eminuut dat we weer een vrije bal krijgen en ook eigenlijk op een zelfde plek als de eerste en eigenlijk is het hele verhaal een soort deja vu van de 1-1. Net als de 1eschiet Marij deze bal ook feilloos over de keeper de goal in. 2-1! Hierna bleven we zoeken, het voetballen en het aanvallen ging telkens beter. Zo kregen we een aantal corners en werden we af en toe gevaarlijk uit een aanval met een schot als resultaat. Toch kreeg de keepster van Bedum het niet heel lastig. Toch bleven we het proberen, zo gaf Romee een pass op priscilla die leek weggekopt te worden maar totaal verkeerd geraakt werd. Zo bij Priscilla in de voeten, die vervolgens de bal kalm over de keeper heen legt in de verre hoek. 3-1! Toch wilde Bedum wel weer wat terug doen, ze kwamen af en toe toch richting een aanval alleen werd deze telkens wel goed stop gezet door onze defensie. Dat de bal in de 1ehelft telkens op het andere veld lag en veel tijd kostte konden we nu wel gebruiken. De heeft dan ook in de laatste 10 minuten geregeld op het andere veld gelegen wat best nog wat tijd kostte. Bedum zette ons goed onder druk en het leek nog wel even spannend te worden maar door goed keeperswerk en goed verdedigen als collectief is het tegenvuur toch geweerd! En zo werd afgefloten voor het einde van de wedstrijd!

Door deze overwinning op basis van strijdlust zijn we na 3 wedstrijden nog steeds ongeslagen en staan we op de 1eplek!

GVAV-Rapiditas MO17-1 <> S.V. Bedum MO17-1