ONS Sneek JO19-1

Groep 1 01

20 april 2019 12:30

Opstelling

Zaterdag 20 april stond op Kardinge de halve finale van de Noordelijke KNVB Beker voor de JO19-1 categorie op het programma. De tegenstander was ONS Sneek die in de 4e divisie uitkomt en het daar uitstekend doet. Vorige week werd er door hun nog met 4-0 gewonnen van de koploper en ze doen nog mee om het kampioenschap. GVAV is dus gewaarschuwd.

Het rijtje uitgeschakelde clubs door GVAV JO19-1 in deze bekercompetitie liegt er niet om. Op weg naar deze halve finale had GVAV JO19-1 de volgende teams al verslagen: Be Quick 1887, LAC Frisia 1883, Achilles 1894, Drachtster Boys, Zuidhorn en Amicitia.

Waar vorige week de competitie wedstrijd tegen FC Lewenborg op het laatste moment nog werd afgelast doordat het veld onbespeelbaar was geworden door hagel- en sneeuwbuien, hadden we vandaag een prachtige lente (zomer?) dag. In de ochtend werden de lijnen op het hoofdveld nog gekalkt, het scorebord stond aan, oppeppende muziek schalmde door de luidsprekers tijdens de warming up, de omroeper zat al klaar om de namen van de teams om te roepen en de vele toeschouwers zochten een mooi plekje rond het veld.

We dachten er allemaal klaar voor te zijn, totdat de scheidsrechter het veld afkeurde omdat de lijnen niet overal helemaal recht waren. Overleg volgde met de scheidsrechter met als uitkomst dat als beide teams geen bezwaar maakten om op het hoofdveld te spelen er daar gespeeld kon worden. De technische staf van GVAV maakte geen bezwaar, waarop naar de kleedkamer van ONS Sneek werd gegaan. Zij wilden niet op dit hoofdveld spelen maar op een kunstgrasveld. Waarschijnlijk dacht ONS Sneek hiermee zowel een psychologisch als voetbaltechnisch voordeel te behalen. Niet wetende dat onze JO19-1 zowel op gras als op kunstgras goed uit de voeten kan en kunstgras hun voorkeur heeft.

Snel werd er geregeld dat de wedstrijd van GVAV MO19-1 verplaatst werd naar het hoofdveld. Dank meiden dat jullie zo flexibel waren en ook nog gefeliciteerd met jullie 4-1 overwinning (er kon dus gewoon gevoetbald worden op dat veld).

Toen alle toeschouwers een plekje hadden gevonden (op sommige plaatsen 2 rijen dik) én alle doelen die langs het veld stonden eraf gehaald waren kon er begonnen worden. Het initiatief lag meteen bij GVAV en ONS Sneek kwam al snel onder druk te staan. Na een klein kwartier kwam GVAV op 1-0. Een prachtige crosspass van Stijn belande bij de opgekomen Roald die hem knap aannam. De voorzet was prima op maat voor Jonathan die nog net voor zijn tegenstanders wist te komen om de bal in te schieten. Wat een mooie goal. Vijf minuten later kreeg GVAV een vrije bal aan de rechterkant van het strafschop gebied. Zoals altijd drie man erachter, zodat het een verrassing is wat er gebeurt. Dit keer stapte Jordi over de bal, Tom ook waarna Ricardo de bal niet schoot of voorgaf maar meegaf aan Tom die doorgelopen was. Zijn voorzet werd door de op het verkeerde been staande verdediging in eigen doel gewerkt: 2-0!

Lang kon er niet genoten worden van deze voorsprong want een paar minuten later kon een speler van ONS Sneek een corner hard inkoppen: 2-1. Toen brak er een fase aan dat Sneek wat meer ging aanzetten en GVAV wat terug werd gedrongen. Maar GVAV wist deze fase goed door te komen zonder grote kansen weg te geven. De laatste 10 minuten voor rust waren weer voor GVAV, maar gescoord werd er niet meer al was Jamal nog dichtbij met zijn kopbal.

De tweede helft begon GVAV weer actief met als doel snel scoren. Niks de 2-1 voorsprong verdedigen. Het wachten was op de 3-1 en die kwam er ook. Een lange aanval over veel schijven ging hieraan vooraf. De bal kwam bij Jeroen terecht die een prima steekpassje gaf aan de opgekomen Tom. Zijn harde lage voorzet kwam precies bij de naar de eerste paal gelopen Martijn terecht en hij scoorde beheerst. Niet veel later mocht Martijn een corner nemen die Jonathan na een mooi loopactie bij de tweede paal kon intikken. Halverwege de tweede helft stond het 4-1.

GVAV nam wat gas terug en ONS Sneek kreeg het laatste deel van de wedstrijd nog wat kansen. Hiermee kon Carsten zich nog wat onderscheiden met enkele mooie reddingen. Vlak voor tijd was ook Carsten kansloos toen een speler van ONS Sneek vrij voor hem opdook: 4-2. Na 8 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het  ook genoeg.

GVAV JO19-1 staat dus in de bekerfinale die op zaterdag 1 juni op neutraal terrein bij SJO JVZ te Zuidwolde in Drenthe gehouden wordt. Tegenstander zal zijn de winnaar tussen LSC 1890 en Veendam 1894. Bij veel belangstelling gaan we proberen een grote bus te regelen om alle supporters mee te nemen!