GVAV JO19-1 kan zich opmaken voor kampioenswedstrijd

GVAV-Rapiditas JO19-1

Hoofdklasse N

14 mei 2019 18:45

Opstelling GVAV-Rapiditas JO19-1

Na de gewonnen halve finale voor de beker kon GVAV JO19-1 zich opmaken voor nog 6 finales in de race om het kampioenschap. Voornaamste concurrenten waren TLC en vv Winsum, maar laatste genoemde is inmiddels afgehaakt voor de titel.

Eerst moest GVAV JO19-1 op een gure dinsdagavond naar Peize om een inhaalwedstrijd te spelen. Ondanks dat Peize vecht tegen degradatie werd het een heel lastige wedstrijd voor onze mannen. Peize nam na rust brutaal een 2-0 voorsprong. Een sterke fase van GVAV brak aan en de stand werd omgebogen naar een 2-3 voorsprong. Maar Peize gaf niet op en scoorde in blessuretijd toch nog de 3-3. Dit was toch wel een domper en er werd maar minimaal uitgelopen in de stand op de ranglijst op TLC.

De volgende wedstrijd was thuis tegen Bedum. GVAV kwam al vroeg op voorsprong met een verdwaalde voorzet (?) die over de lange keeper in het doel vloog. Uiteindelijk liep GVAV eenvoudig uit naar een 3-0 winst, waar 6-0 of 7-1 ook een normale uitslag was geweest. Er was weer een horde genomen.

Afgelopen zaterdag moest GVAV naar Leek afreizen om tegen VEV’67 te spelen. Lange tijd bleef het 0-0 en het spel verliep erg stroef. Zouden de jongens last hebben van kampioenskoorts? Maar in het laatste half uur werden er toch nog een aantal prima uitgespeelde doelpunten gemaakt: 0-4. TLC bleef de druk erop houden door met 8-0 van Peize te winnen en de achterstand weer terug te brengen naar één punt.

Dinsdagavond werd de derby bij FC Lewenborg gespeeld. Deze wedstrijd werd half april afgelast omdat er vlak voordat de wedstrijd zou beginnen een zware hagelbui het veld onbespeelbaar maakte. GVAV had een wereld start en scoorde al binnen 2 minuten de 0-1. Het vervolg was ook goed totdat Lewenborg de pot meer dicht ging gooien. Er werd nog wel op de paal geschoten en een harde pegel verdiende ook een doelpunt maar het bleef 0-1 bij rust. Begin tweede helft deelde Lewenborg het eerste speldenprikje uit, maar het was GVAV dat veelvuldig aan de bal was. Er kwamen ook wel kansen: een kopbal voor opendoel vloog over, wederom werd de paal geraakt en een paar keer miste een voorzet net de vrije man. Lewenborg speelde fysiek en hield zichzelf zo in de wedstrijd. En zolang het maar één doelpunt verschil kan het alle kanten op. GVAV overleefde de slotfase en zorgde ervoor dat het verschil met TLC weer gegroeid is naar 4 punten.

Zaterdag 18 mei om 14:30 uur is op Kardinge de topper tegen nummer 2 TLC. GVAV heeft minimaal één punt nodig om kampioen te worden, TLC zal moeten winnen om nog kans te maken op de titel. Dit beloofd een spannende ontknoping te worden van de competitie. Komt allen!!