4 - 1

GVAV-Rapiditas JO17-4

65'

14 september 2019 10:30

15-9-2019 - Afgelopen weekend speelde het team GVAV JO17-4 de 2e oefenwedstrijd in voorbereiding op de seizoenstart komend weekend. Met een volle ziekenboeg (2 ziek en 4 geblesseerd) heeft het team wederom wat hulptroepen moeten inschakelen. En dus waren Max, Marnix en wederom Owen van de partij(GVAV JO17-3).

Deze zaterdag stond een treffen op het programma tegen s.v. Lycurgus JO17-5. In de wedstrijd bespreking hebben we uiteraard even stil gestaan bij de aandachtspunten n.a.v. de vorige wedstrijd en de belangrijkste leerdoelen voor deze wedstrijd vastgesteld.

Omstreeks 10:30u geeft de scheidsrechter (aanvankelijk) zonder lijnrechters de aftrap en ging de wedstrijd van start. De tegenspelers zijn geen onbekenden er zitten veel klasgenoten bij en we weten dus ook dat het een prima spelende ploeg is. GVAV is in de eerste 20 minuten nog wel een beetje zoekende, het spel is onrustig en onwennig met de vervangende spelers. In die eerste 20 minuten gebeurt er veel, een te korte terugspeel bal, alertheid van de keeper en bijbehorende communicatie zijn debet aan het eerste tegen treffen. Na wat dubieuze momenten waar lijnrechters hadden kunnen helpen, besluiten we samen met de scheidsrechter toch maar lijnrechters toe te voegen vader Pepijn bij ons en een speler van de tegenpartij nemen die taak op zich. In die eerste twintig minuten vallen 3 tegen treffers en lijkt het een herhaling te worden van de vorige oefenwedstrijd. Maar dan begint het toch beter te lopen. Vooral op de linkerflank waar het trio Nemo, Jesse en Olaf staat begint steeds gevaarlijker te worden. Het spel wordt beter en gelijkwaardiger.

In de rust staan we eerst even stil bij de rol van de arbitrage, omdat de spelers daar wel wat aanmerkingen op hebben. En hoewel op sommige punten ook wel terecht, bespreken we ook vooral dat het hier gaat om mensen die vandaag het op zich genomen hebben deze taken vrijwillig in te vullen en dat we daar wel iets meer waardering voor mogen hebben en wat meer op de echte tegenstander mogen focussen en minder mogen mopperen. Focus op ons eigenspel dus.

De tweede helft hervatten we zoals de eerste eindigde. Misschien iets bevooroordeeld, maar GVAV lijkt dan iets meer overhand te hebben. Na een penalty komen we op 3 – 1 en neemt de druk op s.v. Lycurgus wat toe. Al moet het team nog steeds beducht zijn op de diepte passes van de tegenpartij. Met nog zo’n 20 minuten op de klok voeren we de druk iets op door achter in 1 op 1 te spelen en een extra middenvelder op de as te zetten. In die tweede helft wordt een zuiver penalty het team niet gegund en weet de tegenstander daaruit direct te counteren en tot scoren te komen. Een sorry-blik van de coach van s.v. Lycurgus verzacht de pijn iets.

Een enigszins geflatteerde eindscore van 4 – 1 wellicht, maar na een goede pot voetbal tegen een sportieve en gelijkwaardige tegenstander mogen we zeker stellen dat er stappen gemaakt zijn. Er stond meer een team, er was meer rust en ook aan de doelstelling voor deze wedstrijd qua spel is zeker voldaan.

Max, Marnix en Owen waren waardige vervangers voor onze zieken/geblesseerden. Dank voor jullie inzet!