Assist: Lars Veenhof

3e klasse 10

8 februari 2020 10:30

Opstelling GVAV-Rapiditas JO17-4

Afgelopen zaterdag was het team an GVAV-Rapiditas gegast. Bij v.v. Eenrum voor de tweede competitiewedstrijd tegen hun JO17-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd stond voor het team als verrassing het kiezen van de aanvoerder op het programma. Na een korte speech van de kandidaten mochten de spelers 1 voor 1 hun ‘stembiljet’ invullen bij Mark. Mees deed dat digitaal vanuit huis en Pellen en Wim spelen geen wedstrijden en hoefden daarom niet te stemmen.

In de kleedkamer volgde de uitslag:

• Lars (vaste aanvoerder)
  • Joost (1e reserve aanvoerder)
  • Noud (2e reserve aanvoerder)

Met Lars als aanvoerder hervatten we de wedstrijdvoorbereidingen. Na een goede trainingsweek kijken we uit naar de wedstrijd. Kunnen we het getrainde ook toepassen? En daarmee de wedstrijd winnen.

Het inschieten doen we op een oefenveld omdat de wedstrijd voor ons wat uitloopt. Dan komt de scheidsrechter ons halen en gaan we naar het speelveld

De wedstrijd begint met een offensief van GVAV dat ziet er al veel belovend uit. Net als afgelopen week is ook Eenrum een redelijk gelijkwaardige tegenstander. Er wordt iets meer op de helft van GVAV gespeeld. Bal bezit is voor beide partijen lastig. Bij GVAV ontstaat veel ruimte tussen de verdediging en het middenveld. Dat geeft Eenrum ruimte om vandaar uit de flanken op te zoeken. De backs Tijmen en Sen hebben er een flinke kluif aan. Met name Sen heeft het lastig met zijn boom lange en snelle tegenspeler. De combinaties Tijmen-Marijn en Sen-Joost schermen de weg richting doel goed af, meestal levert dat een doeltrap op maar ook corners. Het eerste doelpunt volgt uit zo’n corner wanneer de tegenstander over onze verdediging heen speelt en een vrije medespeler de bal bij de tweede paal vrij kan intikken 0 – 1.

De herstart van GVAV loopt dan wat moeizaam, de 0 – 1 was een stevige dreun. Er volgt een fase waarin Eenrum de druk wat opvoert. Regelmatig probeert GVAV hier onder uit te voetballen en zoekt met name via Samvel of Jesse de diepte op. Maar de centrale verdedigers hebben Samvel goed in bedwang. Dan mist er even wat scherpte in de verdediging van GVAV en volgt de 2 – 0 vanuit een vrije schietkans net buiten de 16meter, Xavier ziet de bal niet komen en is kansloos. Een klein 10 minuten later volgt, uit een diepte pass op Samvel een doelpunt voor GVAV: 2 - 1.

Dan klinkt het rust signaal, we gaan snel naar kleedkamer. Daar blijkt dat de switch van 4-3-3 naar 4-4-2 niet bij iedereen duidelijk was. We spreken af 4-4-2 te handhaven waarbij 1 centrale verdediger in de aanval het gat tussen verdediging en middenveld dekt. En we gaan voor nog meer diepe ballen achter de verdediging.

De tweede helft staat het team positioneel beter, minder druk op de verdediging maar geen van beide partijen weet veel kansen te creëren. De tactiek voor de twee helft pakt beter uit. Er worden meer diepte passes gegeven op Samvel en Olaf. Er is iets meer druk van GVAV. Een uitstekende crosspass van Nemo op Samvel wordt helaas afgefloten, wegens buitenspel aldus de arbitrage. Jammer want anders was dit bijna zeker de 2-2 geweest.

Beide teams zetten nu aan, de duels worden steviger en grimmiger. Naast de bal worden nu ook regelmatiger de enkels en voeten geraakt. Het veld speelt daar ook wel een rol in, het is moeilijk om op het hobbelige veld de bal in korte tijd te controleren. En als het tempo dan omhoog gaat vliegen de vonken er van af. Er breekt een onaardige fase van geduw en getrek aan, de gebeurtenissen leiden de spelers van GVAV af van het voetballen. Ze voelen zich duidelijk benadeeld. In deze fase ontvangt Olaf een gele kaart en 10min tijdstraf, dat levert een lastige periode op. Maar GVAV blijft

staan. In de slot fase kantelt het spel wat in het voordeel van gvav. Nu is echter de tijd onze vijand en blijft het bij 2-1, waar een gelijkspel meer op z’n plaats was geweest.

Na het laatste fluit signaal lopen de emoties nog wat op maar uiteindelijk zoeken beide teams de kleedkamers op. Het zal in de hoofden van GVAV-ers nog even door spoken. Maar meer dan in de vorige competitie zijn de verschillen klein, dat valt ook te zien aan de andere uitslagen.

In beide competitiewedstrijden hebben we vergelijkbare tegendoelpunten gekregen, dat levert in ieder geval wat aandachtspunten op: mandekking bij corners en voorkomen schietkans vanaf 16meter. Het getrainde van deze week kwam was helaas niet goed toepasbaar op dit hobbelige veld.

Derde keer scheepsrecht? Volgende wedstrijd is uit bij s.v. De Heracliden.