5 - 1

Groep 1 08

30 augustus 2020 14:00

M.M. (Melchior) Knol

20200830 – GVAV-Rapiditas verloor zondag de eerste bekerwedstrijd in poulefase bij GRC Groningen met 5-1.

GRC Groningen had in deze wedstrijd geen kind aan GVAV-Rapiditas. In de eerste helft zetten Yannick van Duyn, Hahsheray Seraus en nogmaals Van Duyn GRC Groningen op een 3-0 voorsprong. Na de rust zorgden Rens Wardenier en wederom Yannick van Duyn voor een 5-0 voorsprong. Arco Bartelsman miste een strafschop voor GVAV-Rapiditas maar Junior Fanny Cisse zorgde in de extra tijd voor de 5-1.
Komende zaterdag komt ’t Fean’58 op bezoek. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 18 uur.

GVAV miste vier mensen: Boyd Kooy en doelman Carsten Meywaard die in afwachting zijn van hun coronatest en verder Joël de Jong en Rico Postema vanwege hun nog openstaande ene wedstrijd schorsing in het bekertoernooi van vorig seizoen.
GVAV begon fris en fruitig aan de wedstrijd met vlotte combinaties maar voor het doel van GRC strandde alles in schoonheid. GRC wachtte geduldig op de eigen momenten en het eerste daarvan kwam in de 13e minuut. Yannick van Duyn kon zich gemakkelijk vrij draaien in het strafschopgebied en drukte doeltreffend af (1-0).
Op het halfuur verkeek Dion Paapst zich op de stuit van de bal na een verre uittrap van de keeper en Hahsheray Seraus kon met een keurige boogbal voor de 2-0 zorgen. Het spelbeeld veranderde niet. GRC liet GVAV rustig komen en wachtte op het volgende moment. Dat kwam op slag van rust en het was weer Yannick van Duyn die scoorde (3-0).
Na de rust deed GRC het wat rustiger aan en GVAV kreeg wat kansjes. Eén grote was voor Martijn Bodenstaff en die had tot eigenlijk wel mogen scoren. Het volgende doelpunt viel echter aan de andere kant in de 69e minuut. Ook dit doelpunt viel gemakkelijk en Rens Wardenier was de maker (4-0).
In de 76e minuut was er het debuut van JO19-1-speler Achraf Charfi, waarvoor een flink deel van de familie Charfi was uitgerukt. Allereerst vader Hamdi, sinds jaar en dag kind bij de club, met jongere dochter en zoon en verder stond er ook nog een opa bij. Bij zijn debuut vestigde Achraf vermoedelijk een record voor GVAV door al binnen een minuut tegen een gele kaart op te lopen.
In de 81e minuut besloot de scheidsrechter GVAV een handje te helpen. Bij een onschuldig duel in het strafschopgebied van GRC wees hij naar de stip. Gelegenheidsaanvoerder Arco Bartelsman deed echter een poging de bal op de wielerbaan te krijgen.
In de 84e minuut kon Yannick van Duyn zijn derde van de middag bijschrijven (5-0). De scheidsrechter liet voldoende extra tijd spelen om GVAV te kunnen laten scoren en dat deed Junior Fanny Cisse dan ook (5-1).
De regeling voor wisselspelers is met ingang van dit seizoen als volgt voor teams in de A-categorie. Er mogen vijf spelers gewisseld in drie wisselmomenten. Een wisseling in de rust telt niet mee als wisselbeurt. Van een ander debuut kwam het vandaag niet: Alex Bots zat als reservekeeper op de bank.

GRC Groningen – GVAV-Rapiditas 5-1 (3-0)

Scoreverloop: 13. Yannick van Duyn 1-0. 30. Hahsheray Seraus 2-0. 45. Yannick van Duyn 3-0. 69. Rens Wardenier 4-0. 84. Yannick van Duyn 5-0. 90+3. Junior Fanny Cisse 5-1. (met knippen en plakken had ik per ongeluk een oud scoreverloop laten staan - dit is wel het juiste scoreverloop)
Arbitraal trio: Melchior Knol, Johan Huisjes, Marten Brouwer.