2 - 1

't Fean'58

Groep 1 08

5 september 2020 18:00

20200905 – GVAV-Rapiditas versloeg zaterdagavond in de tweede bekerwedstrijd in poulefase in de slotfase zaterdagtweedeklasser ’t Fean’58 met 2-1.

In de 28e minuut opende een dominant spelend GVAV-Rapiditas de score door Arco Bartelsman (1-0). In 35e minuut leek de 2-0 te vallen maar de bal ging via een loszittend zijnet het veld weer in. De scheidsrechter had het niet geconstateerd en werd de treffer niet toegekend. In de 65e minuut kwam ’t Fean’58 op gelijke hoogte door Edwin Notebomer (1-1). Kort daarna moest Ingmar Liezenga het veld verlaten met een rode kaart. In de 87e minuut schoot Ricardo Postema GVAV-Rapiditas uit een fraaie vrije trap naar de overwinning.
Komende zaterdag komt zaterdageersteklasser Broekster Boys naar Sportpark Kardinge. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 17 uur.

GVAV miste vanwege nog niet binnengekomen uitslagen van de coronatest Roald van Geffen en Junior Fanny Cisse. Dit lijkt een wekelijks ritueel te worden. Yoni Even-zur speelde nu linksback en was een openbaring op deze positie. Boyd Kooy begon op de bank. Was het optreden van GVAV vorige week tegen GRC Groningen volstrekt onder de maat – deze keer kwam de ploeg vele malen beter voor de dag. In een aantrekkelijke wedstrijd met twee voetballende ploegen en bijzonder weinig overtredingen was de eerste kans voor de gasten. Spits Edwin Notebomer wist naast Daniël de Vries lopend een lob te produceren die echter naast ging. In de 20e minuut trof Joël de Jong de paal. In de 28e minuut viel wel de openingsgoal. Van net buiten het strafschopgebied haalde Arco Bartelsman met links doeltreffend uit (1-0).
In de 35e minuut was sprake van een curieus moment. Leon Knol schoot de bal binnen maar die ging het veld weer in na door het zijnet gegaan te zijn. De scheidsrechter had het echter niet zo zien gebeuren en zo werd het dus geen 2-0. Wel moest het zijnet eerst weer goed vastgemaakt worden. Na dit incident leek de scheidsrechter, met een ‘scheidsrechterscoach’ langs de kant, toch wel enigszins van slag. Beide ploegen kozen er echter voor om te blijven voetballen en maakten het hem niet moeilijk.
In de 54e minuut was de mooiste aanval van de wedstrijd te zien. Daniël de Vries dribbelde en liep zo vier of vijf man voor en lanceerde de als linksback opgekomen Yoni Even-zur. Diens voorzet belandde bij Arco Bartelsman die echter net naast schoot. Even later kwam Ingmar Liezenga vrij voor het doel na een voorzet maar het was een moeilijke bal en hij raakt hem dan ook niet goed.
In de 65e minuut speelde Daniël de Vries de bal pardoes in de voeten van een tegenstander en daaruit vloeide een doeltreffende aanval voort. Edwin Notebomer schoof de bal naast Carsten Meijwaard in het doel (1-1).
Vanaf de 68e minuut moest GVAV met tien man verder nadat Ingmar Liezenga zonder duidelijke aanleiding opzettelijk bij een tegenstander op de voet was gaan staan en het veld dus mocht verlaten. ’t Fean kreeg daarna wel wat mogelijkheden maar was slordig in de afwerking. Met Boyd Kooy achterin op zijn vertrouwde positie waren de kansen voor de bezoekers ook niet groot in aantal. In de slotfase mocht Melchior Slagter als wisselspeler zijn debuut maken op de rechtsbackpositie.
In de 87e minuut beging een van de verdedigers van ’t Fean een overtreding op de rand van het strafschopgebied en Ricardo Postema liet zien waar hij na afloop van elke training nog op een tijdje op oefent. Met een fraaie curve verdween de bal uit de vrije schop in de rechterbovenhoek (2-1). In de resterende minuten kon ’t Fean geen vuist meer maken.

GVAV-Rapiditas – ’t Fean’58 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 28. Arco Bartelsman 1-0. 65. Edwin Notebomer 1-1. 87. Ricardo Postema 2-1.
Scheidsrechter: Sven Keller.
Toeschouwers: 120, waarvan de meerderheid van de tegenpartij.
Geel: Joël de Jong (GVAV). Jeffrey van der Meer (’t Fean’58).
Man of the match: Ricardo Postema. Zonder zijn foutje had het ook Daniël de Vries kunnen zijn, terwijl Yoni Even-zur er ook dichtbij zat.
Citaten van de dag: Lars Brouwer. Heel kort na het incident met het net ging de bal langs dezelfde paal net naast. ‘Scheids, deze bal zat er ook in, hoor!’
Voorzitter Jelle Slagter: ‘De verkeerde Postema speelt bij de FC. Deze scoort wel!’
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Ramon Nijdam, Dion Paapst, Daniël de Vries, Yoni Even-zur, Joël de Jong, Ricardo Postema, Arco Bartelsman, Jordy Paapst, Ingmar Liezenga, Leon Knol.