Groep 1 06

29 augustus 2020 11:00

Sander Buisman

Opstelling

Soms kan het zo mooi zijn, (jeugd)voetbal! Zorgvuldig uitgevoerde ter plekke verzonnen danspasjes, alles verpletterende opmarsen, precisie bombardementen en heroische ingrepen, uitgevoerd in een razend tempo door 2 tot het kruintje toe gemotiveerde teams. Vanochtend mochten we op veld 7 getuige zijn van precies zo'n wedstrijd waarin uw jo15-2 het opnam tegen hun leeftijdsgenoten uit Zuidhorn.

Zoals alle goede succesverhalen begint ook dit verhaal eerst met tegenslag. Niet alleen in de wedstrijd zelf waarin de bezoekers als eerste weten te scoren, ondanks een veldoverwicht voor GVAV. Nee, veel eerder nog als de dag voor de wedstrijd blijkt dat maar liefst 4 spelers vandaag niet kunnen spelen: we missen vandaag vaste waarden Dylen, Roan, Lars en Parsa. Na veel gebel en geregel heeft de staf toch nog  David en Sam als invallers gevonden en beide heren dragen duidelijk bij aan deze prachtige pot: onze dank en complimenten voor het getoonde spel!

Tegenstander Zuidhorn gaat uitkomen in dezelfde hoofdklasse als recente oefentegenstanders Velocitas en Lycurgus. De inzet van de wedstrijd van vandaag is echter iets hoger: we spelen vandaag de eerste van drie poule wedstrijden voor de KNVB beker. Extra spanning lijkt dat niet op te leveren:  beide ploegen gaan flitsend van start met fris, snel en precies combinatie spel dat beiden ook nog eens tot ver in de 2e helft weten vol te houden. Beslissende factor is eens te meer de breedte die we hebben in de opbouw plus de diepte die onze helden in de aanval weten te behouden: eindstand een niet onverdiende 6-2.

Zo'n uitslag valt aan het begin van deze wedstrijd nog niet te verwachten. Zoals gezegd is het baltempo vanaf de start hoog en wordt er door beide ploegen mooi en nauwkeurig gecombineerd, maar tot echte kansen leidt dat eigenlijk niet. GVAV lijkt de strijd langzaam steeds vaker en langer op de 'vijandige' helft te kunnen spelen, maar het zijn desondanks de bezoekers die na een kwartier een bal die maar niet uit onze zestien wil intikken en zo de voorsprong pakken. Die voorsprong duurt precies 1 minuut: Machmoed stuurt Justin op avontuur en die faalt 1-op-1 met de keeper niet (doet tie zelden...). Een paar minuten later pakken onze helden zelf de voorsprong als Timo in hem eigen stijl een afvallende  bal in de netten ramt (2-1), maar ook dat is maar van  korte duur: 2 minuten later staat het alweer gelijk. Het verschil wordt in de laatste minuten van de eerste helft gemaakt: keeper Dorian en zijn verdedigers Jesper, Keanu, Ryvano en Ids krijgen meer en meer grip op de groen-witte aanvallers, zodat het middenveld met Timo, Ilyas, Machmoed, Sam en David steeds vaker aanvallers Jorn en Justin op pad kunnen sturen. Levert nog eens 2 doelpunten op, zodat de ruststand 4-2 is.

De tweede helft start met een parel van een doelpunt: Machmoed haalt de achterlijn en legt snoeihard terug op Justin bij de 2e paal die met een karate-achtige kick de bal in de touwen werkt: 5-2 en wedstrijd gespeeld. Zuidhorn verliest hoop en één van hun spelers met een vervelende blessure (beterschap!); de enkele keer dat de bezoekers nog een kansje krijgen wordt die bovendien vakkundig door keeper Joost onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant van het veld stapelen de kansen voor GVAV zich op , maar ook daar haalt vanaf dit moment nog slechts 1 de boekjes: eindstand in deze prachtige wedstrijd 6-2.