Mees van Dijk (afstandschot)
... (penalty)

13 augustus 2020 19:00

Opstelling

14 augustus 2020 – Gisterenavond stonden we als JO17-3 team voor het eerst bijna compleet op het veld voor een oefenwedstrijd tegen v.v. Roden JO17-4. Als we even snel terugbladeren in de agenda dan was de laatst gespeelde wedstrijd op 7 maart 2020. Dat is dus bijna een half jaar geleden.

v.v. Roden komt dit seizoen als het goed is ook uit de 3e klasse en lijkt op voorhand een mooi team om lekker competitief tegen te oefenen. De weeromstandigheden zijn uitdagend vandaag is de laatste dag van de hitte golf en de temperatuur boven het kunstgras tikt zeker de 33 graden aan. Gelukkig hebben we de nodige wissels en uiteraard wat extra drinkpauzes.

De wedstrijd laat zich in het omschrijven als een lekker uitdagende, sportieve en evenwichtige wedstrijd.

De teams hanteren een wat verschillende aanpak, GVAV speelt vrij offensief en hoog in (4-3-3), v.v. Roden zakt iets meer in(4-4-2) . GVAV lijkt zeker in het begin iets meer aan de bal te zijn en krijgt ook wel de meeste kansen.

Opvallend is dat er op behoorlijk hoog tempo gespeeld wordt. Het hoge tempo houden beide teams lang vol. Het hoge tempo van GVAV in de eerste helft, lijkt ten koste te gaan van het spel halverwege de tweede helft.

De tweede helft is het spel iets rommelig, er ontstaat meer ruimte. v.v. Roden heeft merkbaar de tactiek veranderd en probeert met meer diepte passes over de verdediging heen te spelen en daagt de verdedigers van GVAV uit in sprintsnelheid. Na de drinkpauze pakt GVAV dat weer iets beter op door met wat positiewisselingen meer snelheid achter in te zetten. Een alerte keeper Damian is een mooie sluitpost die kansrijke situaties van de tegenstander snel de nek omdraait.

Het score verloop is een kat en muis spel:

Owen zet eerst GVAV op voorsprong na terugleggen vanaf de achterlijn door Israël.

Wanneer Joost een speler in de 16 de grasmat van dichtbij laat zien, mag v.v. Roden met een penalty de stand op 1 - 1 zetten.

Owen maakt na een mooie aanval overlinks op aangeven van Israël 2 - 1 van.

In de tweede helft maakt Roden gebruik van een omschakelmoment in de verdediging van GVAV en zet de score op 2 – 2.

Uiteindelijk trekt GVAV aan het langste eind als Mees met een afstandsshot de keeper van v.v. Roden verrast: 3 - 2.