GVAV-Rapiditas MO15-2

Groep 1 24

29 augustus 2020 11:00

Opstelling GVAV-Rapiditas MO15-2

Dit jaar doen er aardig wat GVAV teams mee aan de bekercompetitie, zo ook de meiden van GVAV-Rapiditas JO15-2. Het team heeft afgelopen week de eerste trainingsuren gemaakt en gisteren stonden ze voor het eerst op het veld voor een bekerwedstrijd tegen s.j.o. STEO.

Het team heeft  met 1 afwezige(Ava) precies genoeg speelster om een elftal op de been te zetten, zou mooi zijn als er nog wat nieuwe speelsters geworven kunnen worden. Maar voor nu moeten deze 11 dames het gaan doen.

O.l.v. trainer Alex verzamelen we ruim op tijd op de vast verzamelplaat en vertrekken we samen richting Ten Post, de thuisbasis van SJO STEO MO15-1. Daar worden we warm onthaald en na een warming-up geeft de scheidsrechter het start signaal voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

De meiden van GVAV-Rapiditas zijn in die eerste minuten wat onwennig, maar al snel ontstaat een redelijk evenwichtige strijd. De meiden van s.j.o. STEO zijn gemiddeld iets behendiger en hebben wellicht iets meer balcontrole. Maar GVAV is echt een collectief, iedereen geeft maximale inzet. En als de laatste minuten van de eerste helft aan het weg tikken zijn, merkt trainer Alex op dat het lang geleden is dat het team met 0 – 0 de rust in is gegaan. Uiteraard volgen er dan nog wat spannende minuten😉

In de rust bespreken we in rap tempo wat verbeterpunten, zoals het kruizen van de centrale verdediger Maja en linksback Lieke, ook het weer onder de bal komen van het middenveld bij bal verlies en bij inspelen meer in de ruimte en op verste voet / voor de man(vrouw) voet spelen. Aandachtspuntje is uiteraard ook de wind die we nu tegen hebben / de tegenstander mee heeft.

In de rust wisselen Wende en Lotte van keeper- en spelertenue en gaan we toch vooral door met waar het team zo goed mee bezig is. En dat gaat ook lange tijd goed. De opmerkingen in de rust worden al een beetje gevolgd. En er komen ook regelmatig want kleine kansen om tot scoren te komen.

Helaas is het s.j.o. STEO dat uiteindelijk de eerste en enige goal weet te maken wanneer vanaf hoekje 16 meter een bal, met de wind mee over keepster Lotte gespeeld wordt. Het team van GVAV geeft daarna nog wel wat extra inzet, met voor de neus van de trainers goede samenwerking met tussen Wende en Dalia die snel moeten schakelen tussen samen verdedigen en aanvallen over de flank.

Opvallend in beide helften is de sterke verdediging van het team, Het zestal Lieke, Maja, Guusje, Wende, Lotte en Dalia hebben de boel goed onder controle. Dat biedt een goede basis om dit seizoen op door te bouwen.  Het middenveld met Ike, Nhi en Sjaniqua komen in de tweede helft goed mee terug en helpen in het verstoren van de opbouw van de tegenstander en schakelen om naar de aanval waar het duo Naomi en Anna wordt gezocht en regelmatig gevonden.

Richting het eind begint het gebrek aan wissels wel een beetje op te spelen, verschillende speelsters spelen op hun tandvlees en verbijten wat blessure om het team maar niet in de steek te laten.

Een hele goede en mooie wedstrijd, het muntje had eigenlijk wel de ander kant op mogen vallen. Een goede start van het nog prille seizoen. Complimenten aan de de meiden van MO15-2.

Volgende week spelen we thuis tegen v.v. Winsum MO15-1