55'

Groep 3 39

12 september 2020 12:30

Opstelling

De laatste ronde van de poule fase van het KNVB beker toernooi, alweer. Voorgaande twee wedstrijden verliepen voor uw jo15-3 niet bepaald geweldig (0 punten, 0 doelpunten voor en 20 tegen), maar toch zijn er wel verwachtingen voor de wedstrijd van vandaag bij spelers, staf en fans: een resultaat vandaag zou mogelijk moeten zijn. We hebben tijdens trainingen hard gewerkt, de pijnpunten benoemd, oplossingen besproken, de staf is op wedstrijddagen uitgebreid met coaches Martijn en Jesse en tegenstander Roden kende bovendien ook geen geweldige seizoensstart... Eens kijken wat dat oplevert.

Plaats van handelen het hoofdveld van GVAV: aan publieke belangstelling dus geen gebrek. Het zonnetje waarmee de dag begon heeft plaats gemaakt voor wolken, maar ondanks wat hele lichte regen tijdens de tweede helft is het eigenlijk best aangenaam toeven langs de lijn.  Gesteund door het getoonde voetbal uiteraard: waar uw jo15-3 de afgelopen weken nogal eens moeite had om in formatie te spelen en de linies aan te laten sluiten staat er vanmiddag een gedisciplineerd, gretig en balvaardig GVAV op veld 2 dat bezoekers Roden grote gedeeltes van de wedstrijd behoorlijk op eigen helft weet vast te zetten.

Dat is eigenlijk vanaf het begin van de wedstrijd al zo. Waar de bezoekers proberen met lange ballen hun grote, snelle spits aan het werk te zetten wordt er door onze helden leuk gecombineerd, prima compact verdedigd en in de aanval ruimte gezocht (en gevonden). Levert veel balbezit op en de weg naar het 'vijandelijke' doel wordt regelmatig afgelegd. Na 10 minuten komt er loon naar werken. Na uitstekend voorbereidend werk van Umut is het Adam die dit seizoen als eerste een goal voor jo15-3 laat noteren: 1-0. Als enkele minuten later Rutger een kluts met een flink schot tot goal promoveert verdubbelt de voorsprong: 2-0. Dat Roden daarna de bal wel achter onze keeper weet te krijgen kan de pret nauwelijks drukken: bij rust is het 2-1 en gaan we met een goed gevoel aan de ranja.

Het begin van de 2e helft is voor rood-wit-blauw wat minder. Posities worden verlaten en spelers gaan (te) nadrukkelijk op zoek naar eigen succes. Levert wel wat kansen op, maar vooral ruimte voor de wit-zwarte bezoekers om ook eens een aanval op te zetten. Die is aan ze besteed en ondanks een redelijk veldoverwicht komt Roden toch weer terug in de wedstrijd: 2-2. Gelukkig keert daarna het beeeld uit de 1e helft terug en kan Ewyn met een lekker schot halverwege de 2e helft het veldoverwicht ook op het scorebord zetten: 3-2 en de eerste overwinning binnen!

Winnen is natuurlijk leuk, maar belangrijker is de manier waarop we dat hebben weten te doen. Door samen te werken, posities te houden en de opdracht die bij zo'n positie hoort uit te voeren hebben we met zijn allen een leuk resultaat weten te halen. En niet alleen dat: uw jo15-3 toont zich meer en meer klaar voor de competitie die volgende week start. We zijn benieuwd!