65'

Groep 3 39

5 september 2020 12:30

Opstelling

Ronde twee van het bekertoernooi brengt de groen-wit gehemden heren van HFC '15 naar Kardinge. Waar uw jo15-3 vorige week een moeizaam begin van dit toernooi kenden (8-0 verlies in en tegen Peize) pakten de mannen van onder de rook van de Suikerunie gelijk al goed uit: de teller bleef vorige week voor hen op 12-0 hangen. Een op voorhand al wat verlammend gegeven en de eerste aanblik op de tegenstander helpt ook niet: 'deze zijn ook al weer zo groot!' Ontzag voor de tegenstander en het nog ontbreken van wedstrijdritme levert netjes 6 bij 6 over beiden helften verdeeld wederom 12 doelpunten op voor de bezoekers: eindstand 12-0.

Naar verluidt werd de 1e helft gedomineerd door het onderling zoeken naar/ruzieen over de ideale positie: veel ontvreden spelers en een tegenstander die daar wel gebruik van wilde maken. Ruststand 0-6.

De 2e helft verbeterde het spel van GVAV enigszins en begint de ontmoeting met deze stadsgenoten bij flarden op een echte wedstrijd te lijken. Uitstekend verdedigend werk van de keeper die als veldspeler opgesteld staat en een flink aantal fraaie reddingen van de man die vandaag  wel de handschoenen aan heeft zorgen ervoor dat er een poosje niet meer gescoord wordt door de bezoekers, maar het ontbreken van een middenveld en het uit positie lopen van diverse spelers zorgen ervoor dat ook GVAV niet tot scoren komt. Tegenstander HFC past de aanvalstactiek wat aan en begint uit de 2e lijn hoog te schieten. Hoewel 'man-of-the-match' keeper Caspar ook daarvan een flink aantal weet te keren moet hij uiteindelijk ook deze helft op een 6-tal schoten het antwoord schuldig blijven: eindstand 0-12.

Met 10 'eerstejaars' onder 15 spelers (waarvan het grootste gedeelte nog aan de groeispurt moet beginnen) zullen we moeten wennen aan tegenstanders met wat meer lengte; zeker de tweede helft zijn daar door de mannen ook stappen in gezet. In combinatie met de inzet die er vandaag al was en een tactisch plan dat daadwerkelijk wordt uitgevoerd gaat dat zeker lukken: misschien volgende week al als we de laatste bekerwedstrijd tegen Roden spelen.