Groep 3 58

29 augustus 2020 14:30

Pascal Reilman

Opstelling

29 augustus 2020 - Vandaag stond dan eindelijk een ‘echte’ wedstrijd op het programma. Na twee succesvollge oefenpotjes tegen v.v. Roden(3-2) en Be Quick 1887(4-5), staat vandaag een bekerwedstrijd tegen parkgenoot DIO Groningen JO17-1 op het programma.

De wedstrijd voor ons loopt wat uit, maar om 14:40 geeft de scheidsrechter het startsein voor de wedstrijd. Als de aftrap is genomen door GVAV-Rapiditas roept de coach van DIO z’n mannen op om direct drukt te zetten en zo gezegd zo gedaan. Het duurt even voordat het team van GVAV zich onder die druk uitspeelt. Als de rust in de verdediging gevonden is, speelt het team meer naar voren en verplaatst het spel zich naar de helft van de tegenstander. Na 5 minuten krijgt GVAV nadat de bal over de achterlijn gaat een hoekschop.

Wanneer Noud de bal vanuit de hoekschop keurig voor het doel speelt, duikt Nemo op rond de 5 meter en kopt de bal tussen de palen en staat het 1 – 0. Dat gaf het team van GVAV het extra zetje in de rug en vanaf dat moment is het vooral een spel op het middenveld, waarbij DIO nog regelmatig probeert de spitsen aan te spelen maar de verdediging met oa. Joost, Marijn, Max, Tijmen en Olaf hebben de boel redelijk in de smiezen, en als er dan toch een doorbraak is dan is daar altijd nog sluitpost Damian. Zo’n 15 minuten voor de rust is er even en periode van want spanning, raakt Owen in een duel geblesseerd en trekt de scheidsrechter een gele kaart voor DIO i.v.m. praten naar de scheidsrechter.

In de rust hebben we het vooral even over de ruimte tussen de linies. Het aansluiten van de verdediging, maar ook het inzakken van de middenvelders en ondersteuning uit de voorhoede zijn goede verbeterpunten. Ook de situaties dat het middenveld af en toe een mannetje vrij laten lopen om met z’n tweeën  druk te zetten op de speler met bal vereist wat aandacht. Verder gaat het redelijk goed. Vooral doorgaan.

Dat DIO daar iets anders overdenkt blijkt wanneer ze de stand na 6 minuten gelijk trekken naar 1 – 1. En niet veel later komt de verdediging van GVAV in de problemen en staat daar plotseling 1 – 2 op de borden. Het begin van de tweede helft is niet het mooiste deel van de wedstrijd. DIO wil graag doordrukken en GVAV gooit alle benen in de strijd om tegengas te bieden. Damian rukt regelmatig uit om een doorbraak in de kiem te smoren.

Als Mees na een schot van Noud de bal kan intikken, is hij er natuurlijk als de kippen bij en brengt GVAV weer op gelijke hoogte: 2 -2 . Om iets meer weerstand op het middenveld te bieden, schakelt GVAV om van 4-3-3 naar 4-4-2. Met aanvallers als Annas, Owen en later ook Mees en Nemo en Noud/Sen in de punt van het middenveld komt er veel snelheid in aanval en wanneer Owen vanaf de rand 16 meter Noud lanceert haalt die uit en brengt GVAV weer op voorsprong.

Het laatste deel van de wedstrijd kenmerkt zich door omvallende spelers van DIO, regelmatig moet een speler met kramp verzorgd worden. Het tempo verdwijnt uit de wedstrijd en lijkt een beetje uit te doven.

Ricardo zorgt nog wel voor een hoogtepunt wanneer hij zo’n 15 minuten later de aanzet tot het laatste doelpunt geeft, wanneer hij na een dribbel wat DIO spelers het nakijken geeft en Annas weet te bereiken. Annas blijft de verdediging ruimschoots voor en beslecht een 1:1 met de keeper beheerst in zijn voordeel: 4 – 2.

Met een 4 – 2 eindstand vertrekt het team opgewekt naar de kleedkamer een mooi start van het weekend.