3 - 1

Peize 1 (zon)

2e klasse L

27 september 2020 14:00

GRONINGEN – GVAV-Rapiditas won zondag ook de tweede competitiewedstrijd. Peize moest met een 3-1 nederlaag huiswaarts keren.

Yoni Even-zur en Arco Bartelsman scoorden in de eerste helft voor GVAV-Rapiditas. Kort na de rust verhoogde Yoni Even-zur de score naar 3-0. In de 83e minuut maakte Kelvin Wekema de 3-1, maar verder dan dit liet GVAV-Rapiditas het niet komen.
Komende zondag gaat GVAV-Rapiditas op bezoek bij Valthermond.

Peize was duidelijk een betere tegenstander dan ASVB, maar GVAV liet vandaag ook een hoger niveau zien. De bal ging buitengewoon gemakkelijk van voet tot voet, maar toch was de eerste kans in dit duel voor Peize. In de 12e minuut knalde Tom van Leijsen tegen de paal, maar dat was ook gelijk de enige kans voor Peize in de eerste helft.
In de vijftiende minuut was het wel raak aan de andere kant. Na een assist van Leon Knol kon Yoni Even-zur een tikje tegen de bal geven (1-0). In de 24e minuut kon Leon Knol nog een assist op zijn naam schrijven. Deze keer was Arco Bartelsman de afmaker (2-0).
In de 30e minuut kon Peize-keeper Lennart Remkema een tweede treffer van Yoni Even-zur verhinderen. In de 36e minuut kreeg Leon Knol zelf ook een aardige mogelijkheid maar hij schoot naast. Op slag van rust had Jordy Paapst een droomgoal in gedachten maar zijn schot uit de draai ging over.
Na de rust ging Peize op een iets andere manier spelen maar dat deerde GVAV niet. In de 50e minuut rommelde Yoni Even-zur zich tussen twee tegenstanders door en liet de Peize-keeper kansloos (3-0). Ondanks deze achterstand bleef Peize met goed voetbal vechten voor een beter resultaat. In de 57e minuut moest Carsten Meijwaard handelend optreden bij een venijnig schot van Selwyn Slotegraaf. Een fraai genomen vrije trap door Ricardo Postema werd even zo fraai weggebokst door de keeper van Peize.
Vanaf de 75e minuut wist Peize tien minuten lang de nodige druk uit te oefenen op de goal van GVAV maar de treffer die mogelijk nog een ommekeer teweeg had kunnen brengen, viel te laat. Pas in de 83e minuut wist Kelvin Wekema met een vliegend schot de 3-1 te maken. GVAV speelde de wedstrijd hierna zakelijk uit. In de 86e minuut had de ploeg nog wel moet scoren uit een counter. Met drie tegen twee werd deze kans echter toch verprutst.

GVAV-Rapiditas – Peize 3-1 (2-0)

Scoreverloop: 15. Yoni Even-zur 1-0. 24. Arco Bartelsman 2-0. 50. Yoni Even-zur 3-0. 83. Kelwin Wekema 3-1.
Scheidsrechter: Stefan Aalders.
Toeschouwers: 99 leek een leuk getal, maar 107 was toch de werkelijkheid.
Geel: geen.
Man of the match: Roald van Geffen.
Citaat van de dag: geen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Roald van Geffen, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Ricardo Postema, Jordy Paapst, Leon Knol, Yoni Even-zur.
Wissels:
67. Dion Paapst voor Ramon Nijdam.
73. Rashid Conquet voor Yoni Even-Zur
81. Junior Fanny Cisse voor Arco Bartelsman.

Andere uitslagen
Nieuw Buinen – Gruno 0-0. FC Lewenborg – Beilen 2-0. Annen – ASVB 1-1. Stadskanaal – Helpman 2-2. Afgelast werden: Veendam 1894 – Rolder Boys en WKE’16 – Valtermond.
Rolder Boys en WKE’16 hebben nu allebei hun twee wedstrijden afgelast zien worden.