ASVB 1 (zon)

0 - 3

2e klasse L

20 september 2020 14:00

BLIJHAM – GVAV-Rapiditas won zondag voor de derde opeenvolgende maal de uitwedstrijd bij ASVB. Deze keer werd het 0-3.

Al in de tweede minuut zette Daniël de Vries GVAV-Rapiditas op 0-1. In de 23e minuut werd het 0-2 door Joël de Jong. In de 90e minuut zorgde Arco Bartelsman voor de eindstand.
Komende zondag neemt GVAV-Rapiditas het op Sportpark Kardinge op tegen Peize.

‘Het was tenminste mooi weer!’, was de belangrijkste conclusie na afloop van dit duel in het altijd gezellige Blijham. ASVB miste naar eigen zeggen vijf dragende krachten en speelde volgens de bestuursleden aanzienlijk minder dan in de bekerwedstrijden tegen hoger geklasseerde ploegen. GVAV speelde in de eerste helft veel vlotter dan ASVB en had met de rust wel op een grotere voorsprong dan 0-2 kunnen staan. Nog in de eerste minuut was Yoni Even-zur de rechtsback van ASVB te slim af en had hij de bal naar tenminste twee vrije mensen kunnen spelen maar het werd een corner. Uit die corner werd toch gescoord: na enige carambolages belandde de bal voor de voeten van Daniël de Vries (0-1). In de 23e minuut nam de vrijstaande Joël de Jong de bal uit een voorzet mooi aan en knalde hem achter ASVB-doelman Richard Zuidema (0-2). ASVB kwam in de eerste helft niet verder dan twee kansjes met een hele kleine k.
In de tweede helft leunde GVAV-Rapiditas achterover en liet ASVB komen. Het bijzonder vlijtige ASVB had de hele tweede helft een overwicht maar wist binnen het strafschopgebied eigenlijk geen moment gevaarlijk te worden. De mooiste kans in de hele wedstrijd was in de 62e minuut voor Leon Knol. Hij kon ongestoord op de keeper afgaan maar met 7,32 meter voor het uitkiezen schoot hij de bal tegen de 30 cm op die de benen van de keeper breed waren.
Uiteindelijk viel de derde GVAV-goal dan toch. Rashid Conquet schoot in de 90e minuut de bal tegen de keeper op en na wat onduidelijk gegoochel wist Arco Bartelsman de bal in het doel te krijgen (0-3). In deze klasse werden maar vier van de zeven wedstrijden gespeeld en dankzij het doelsaldo staat GVAV voorlopig op de eerste plaats.

ASVB – GVAV-Rapiditas 0-3 (0-2)

Scoreverloop: 2. Daniël de Vries 0-1. 23. Joël de Jong 0-2. 90. Arco Bartelsman 0-3.
Scheidsrechter: Johann Eerhart.
Toeschouwers: 180.
Geel: Joël de Jong, Ramon Nijdam (GVAV). Jan Wybe Nienhuis, Sten Bruins (ASVB).
Man of the match: Roald van Geffen.
Opstelling GVAV-Rapiditas: Carsten Meijwaard, Ramon Nijdam, Boyd Kooy, Daniël de Vries, Roald van Geffen, Joël de Jong, Arco Bartelsman, Ricardo Postema, Jordy Paapst, Leon Knol, Yoni Even-zur.
Wissels:
63. Dion Paapst voor Ramon Nijdam.
75. Rashid Conquet voor Yoni Even-Zur
89. Martijn Bodenstaff voor Jordy Paapst.

Andere uitslagen

Beilen – Nieuw Buinen 2-0. Valthermond – Veendam 1894 1-2. Gruno – Stadskanaal 3-3. Afgelast werden: Peize – Annen, Helpman – WKE’16 en Rolder Boys – FC Lewenborg.