68'

3e klasse 05

19 september 2020 12:30

Opstelling

Na vorige week voor het eerst een wedstrijd te hebben gewonnen stapt  uw jo15-3 vandaag vol goede moed richting de volgende uitdaging: stadsgenoten Stadspark  komen op bezoek om de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 20/21 te spelen. Veld 4 baadt in een heerlijk najaars zonnetje en her en der worden door clubgenoten al wedstrijden gespeeld: we hebben er zin in!

De bezoekers hebben hun bekerwedstrijden indrukwekkend doorstaan: in 3 poulewedstrijden troffen ze 38x doel.... Eén ding is dus zeker:  deze ploeg weet waar de goal staat. In 2x 35 minuten brengen de wit/groenen hun gemiddelde naar precies 13 per wedstrijd: ondanks dat onze helden als leeuwen vechten en niet opgeven moet uw jo15-3 de eer toch afgetekend met 1-14 aan deze sterke tegenstander laten.

Dat lukte de bezoekers overigens niet gelijk. Welliswaar wordt GVAV vanaf de aftrap gelijk in de verdediging gedrukt, maar die weet geruime tijd stand te houden en kan af en toe zelfs voorzichtig aan de opbouw van een tegenaanval beginnen. Iedereen houdt positie, speelt fel maar fair en biedt de heren (en dame) van Stadspark voldoende weerstand om van een echte wedstrijd te kunnen spreken. Je voelt natuurlijk langs de lijn dat het 'niet goed kan blijven gaan', maar er is uiteindelijk een penalty (ongelukkige handsbal) voor nodig om de score open te breken. Dat de bezoekers sterker en sterker worden en deze eerste helft nog 6 maal scoren wordt gevoelsmatig op slag van rust door Oscar teniet gedaan: hij tikt op fraaie wijze een in eerste instantie afgeslagen corner in. GVAV viert feest: we hebben gescoord! Ruststand 1-7, maar gevoelsmatig ook een beetje gelijk...

De tweede helft gaan fysiek (de tegenstanders zijn een stuk groter en sterker dan onze 1e jaars), uithoudingsvermogen en (gebrek aan) ervaring ons parten spelen.  We genieten langs de kant van mooie combinaties van o.a. Umut, Rutger, Siebe, Calvin en David, de wil en het uithoudingsvermogen van Nieck, Jayden, Adam, Oscar en Chenairo en de onverzettelijkheid van Jeremy, Jens, Ewyn en Caspar, maar dat alles kan niet voorkomen dat Stadspark ook deze helft weer 7 keer doel treft. Geen probleem: GVAV blijft voetballen, geeft niet op en toont daarmee aan zichzelf en toeschouwers dat je ook kan winnen terwijl je flink verliest van een (veel) sterkere tegenstander: eindstand 1-14.

Natuurlijk wil je als team liever winnen dan met dit soort getallen verliezen. Om dat te kunnen doen moeten we als team groeien en daarin maakt uw jo15-3 vandaag aardige stappen: we leren elkaar en het systeem vertrouwen (minder lopen met de bal), hebben oog voor 'wat-moet-ik-doen-als-ik-de-bal-heb' (combinaties), sluiten elke wedstrijd weer wat beter aan (veld compact houden) en bouwen breed op. Allemaal winstpunten die we binnenkort vast ook op een scorebord kunnen zetten!