Noordwolde JO17-1

3e klasse 07

19 september 2020 12:30

Een intensieve strijd

Na een wonderbaarlijke ontknoping van de 1e bekerronde heeft het team laten zien over veel spirit  te beschikken in een hartslag en bloeddruk verhogende wedstrijd. Na een achterstand van 2 doelpunten op Noordwolde werd de strijd pas ver in de tweede helft beslist met  een 4-2 voorsprong.  Er gebeurde veel en de scheidsrechter heeft duidelijk en fair leiding gegeven aan deze derby.

Na een wat te korte en rommelige warming up stond GVAV op veld 7 paraat tegen Noordwolde.  Florian op goal en Brandon op de bank, evenals nog 5 veldspelers!  Een hele puzzel voor de coach om iedereen een goede plek te geven.

Dat Noordwolde niet onderschat moet worden bleek al snel in het begin van de eerste helft. Hun flankspeler kwam op en legde vanaf de achterlijn de bal terug en er werd geschoten. Florian zat er in eerste instantie goed bij, maar in de rebound schoot Noordwolde de bal binnen.  Na een paar een minuten viel ook de 2-0.  Oei dit was niet ingecalculeerd, maar GVAV herpakte zich en kwam meer en meer in de wedstrijd.  De opbouw liep beter en aanvaller  Israel maakte zich los van de verdediging van Noordwolde waardoor Ceriel 2x tot scoren kwam.  Op het middenveld werd de aanval van Noordwolde fanatiek en goed onderschept. Dit leidde vlak voor rust tot een rode kaart voor Max, die een doorgebroken speler de bal afpakte en onderuit haalde.  Florian hield vervolgende de vrije trap en daarmee bleef de stand onveranderd.

Opgelucht met de 2-2 stand ging GVAV de kleedkamer in.  Na de pauze kwam GVAV met 10 spelers en veel gedrevenheid het veld op met een aangepaste opstelling; twee  aanvallers en de spits terug naar het middenveld.  Het spel ging heen en weer en ondanks de hoge druk van de tegenstander  en een man minder wist GVAV door te dringen tot het doelgebied van Noordwolde. De keeper , verdediging en de lat (een mooi schot van Collin) voorkwamen dat GVAV scoorde.

Er werd als team hard gewerkt, de verdediging inclusief Brandon stond zijn mannetje en moest alles bijzetten om Noordwolde van scoren te weerhouden.  Het middenveld werkte zich ook uit de naad en druk op de spelers was hoog. Dit leidde tot nog een rode en gele kaart wegens commentaar op de scheidsrechter. Met nog slechts 8 spelers in het veld liep de spanning en inzet op.  Niet alleen in het veld ook op de bank en bij het publiek.

Na een lange uittrap van Brandon richting de snelle Israel kwam de bevrijdende 3-2.  En nu VERDEDIGEN! werd er geroepen. Alles werd op alles gezet en nog steeds wist GVAV gevaarlijk te zijn in de aanval.  Soms met slechts 1 persoon, zoals Lusiano die zich zelf een voorzet moest geven.  In deze fase van de wedstrijd liep Noordwolde in de verdediging ook een rode kaart op toen een GVAV speler was doorgebroken.

In de laatste 10 minuten wist Israel een uitbraak te verzilveren met 4-2 en werd er dankzij de enorme spirit en het harde werken van het team toch verdiend gewonnen.