GVAV-Rapiditas JO17-3

3e klasse 08

26 september 2020 13:00

Opstelling GVAV-Rapiditas JO17-3

Zaterdag 26 september 2020 – Het team van GVAV-Rapiditas reist deze week af naar v.v. Roden voor de twee ronde van de najaar competitie. Eerder dit jaar heeft het team met succes geoefend tegen v.v. Roden JO17-4, dit maal is het de beurt aan v.v. Roden JO17-3 om de uitdaging aan te gaan. We missen vandaag Tijmen en Joost, maar met Thomas erbij hebben we een goed gevulde bank met 4 spelers.

Na één ronde spelen is er nog weinig te zinnigs te zeggen over het niveau van de tegenspelers in deze poule dus ook niet over v.v. Roden JO17-3. Tijdens de warming up kijken de teams een beetje naar elkaar maar daar valt ook weinig uit te halen. Dus is het gewoon wachten op het eerste fluitsignaal en dan maar eens kijken of we ons eigen spel kunnen maken.

En als het eerst fluit signaal heeft geklonken, probeer v.v. Roden direct druk te zetten, maar daar worden de GVAV-ers niet warm of koud van. En na korte tijd wordt een beetje de trend gezet voor de eerste 40 minuten. Een periode waarin GVAV veelal het overwicht heeft. Er is de laatste tijd veel getraind op diepte en breedte spel i.c.m. het vinden van de nr. 10. Met name het eerste wordt rijkelijk in de praktijk gebracht. Het spel met opkomende backs wordt veel toegepast, dat is niet altijd zonder risico want met name via de rechter flank bereiken de spelers van v.v. Roden toch een enkele keer de achterlijn.

Na een minuut of 8spelen is het Annas die alert reageert op een rebound van de keeper en de score opent in het voordeel van GVAV, en 13 minuten later is het Owen die bal met een fantastische krul van af randje 16 meter over de keeper heen in de rechter boven hoek krult: 0 – 2. Tegen het einde van de eerste helft weet GVAV nog een keer te scoren als een aanval van Thomas over de rechterflank onreglementair afgestopt wordt op het randje van de 16 meter. Er is wat overleg op het veld wie hem neemt, want er zijn natuurlijk wel een aantal spelers die dit goed kunnen. Uiteindelijk is het Noud die een vrije trap neemt en laag in de korte hoek weet te scoren: 0 – 3.

Aandachtspunten in de rust zijn, om niet alleen het diepte spel te zoeken, maar juist ook de breedte op te zoeken, het spel in de eerste helft oogde wat onrustig en door meer de vrije ruimte te zoeken hebben we meer tijd en kunnen we meer rust in het spel brengen.

De tweede helft oogt rustiger, de grootste uitdaging ligt eigenlijk naast het veld want met 4 fitte aanvallende wissels op de bank is het een aardige puzzel voor de coach. Het team schakelt in de tweede helft nog even om na 3-4-3 en ook dat gaat prima. Mooi om te zien dat dan ook Damian meer betrokken wordt in het spel. In de tweede helft scoort GVAV-Rapidtas nog tweemaal, Annas scoort na een assist van Jordy met een fraai schot van links laag in de verre hoek z'n  tweede doelpunt en Mees bepaalt met een fraai afstand schot de eindstand van de wedstrijd: 0 – 5.

Een goede wedstrijd, een verdiende overwinning, met mooie momenten die passen bij waar we iedere week op trainen. Volgende keer nog iets meer rust en breedte in het spel zien te krijgen.

Tot volgende week! Dan komt v.v. Actief op bezoek.