55'

Hoofdklasse C

3 oktober 2020 11:00

Opstelling

Alles is anders, deze eerste zaterdagochtend van oktober. Niet alleen doet de herfst merkbaar haar intrede, het zonnige tot bloedhete weer van de afgelopen weken heeft plaats gemaakt voor een bewolkte maar vandaag in ieder geval gelukkig wel droge variant, maar vooral het gemis van thuispubliek is voelbaar op sportpark Kardinge vandaag. Vanwege de aangescherpte maatregelen om covid-19 besmettingen tegen te gaan zijn voorlopig alleen direct bij de wedstrijd betrokken mensen (spelers, officials en chauffeurs van de bezoekende ploeg) nog welkom en hoewel het goed is om te zien dat iedereen zich daar prima aan houdt gaat dat natuurlijk ten koste van de sfeer langs de velden (en de kas van de getroffen  verenigingen...) : het is een kale, stille boel op de sportparken.

Tegenstander Veendam kent net als onze helden een moeizaam begin van deze hoofdklasse competitie: beide ploegen wachten nog op hun eerste punten. De bezoekers waren in de voorbereiding al eerder op Kardinge: toen werd onze o14 in een oefenduel verslagen en ook andere resultaten tegen ploegen die wij kennen geven aan dat onderschatting zeker niet op zijn plek is, maar een resultaat(je) wellicht wel mogelijk is. Uiteindelijk gaan de geel-zwart gehemde bezoekers terecht met  de punten terug naar Veendam: het ruime verlies in de 1e helft (2-5) blijkt te groot voor de jo15-2 om in het 2e deel met een kleine winst (3-2) nog te repareren: eindstand in dit doelpuntrijke treffen 5-7.

Uw jo15-2 begint gehavend aan deze ontmoeting. Vaste waardes Lars en Timo zitten geblesseerd thuis, verschillende spelers zijn niet fit genoeg om 2x 35 minuten te kunnen voetballen en Joost moet met een eerder opgedane blessure al tijdens de warming-up afhaken. Niet ideaal voor een wedstrijd die door tegenstander op Facebook terecht als een 'zes punten strijd' wordt aangemerkt...

Het is echter GVAV dat de score mag openen en wel direct: Justin werkt zich al in de 1e minuut langs een geel-zwarte verdediger en rondt keurig af: 1-0!  Het blijkt een cadeautje dat we mogen koesteren. De bezoekers zijn duidelijk wakker geschud en zetten aanval na aanval op. GVAV kan geruime tijd weinig meer doen dan proberen tegen te houden en op het beste hopen, maar 2 koppeltjes van elkaar snel opvolgende doelpunten van de bezoekers rond de 10e en 20e minuut (1-4) zijn een realistischere weergave van de krachtverhoudingen op het veld dan de snelle openingsgoal was. Veendam toont zich fysiek (kracht en snelheid) beter, combineert regelmatig mooi, stoort vroeg en fel en zorgt er op die manier geruime tijd voor dat onze mannen aan 'echt' voetballen nauwelijks toe komen. Dat kantelt de laatste 10 minuten van het 1e bedrijf een beetje als de jo15-2 wat meer rust en vertrouwen in haar spel weet te krijgen. Ilyas scoort de 'anslusstreffer' (2-4) en je merkt dat de blauw-witten er weer een beetje in gaan geloven, ondanks dat de bezoekers ook nog eens scoren: 2-5 en rust.

Ook de 2e helft laat vooral veel aanvallend voetbal zien, maar nu aan beide kanten van het veld. De bewoners van de Langeleegte duiken regelmatig in overtal situaties voor ons doel op, maar vinden nu meer dan eens of een uitstekende keeper Dorian, of het aluminium op hun pad.  GVAV lijkt echter in de rust en ranja inspiratie gevonden te hebben en is door in alle linies feller de duels in te gaan plotseling in staat om ook regelmatig vanuit balbezit wat op te zetten. Dat resulteert gelijk al in een paar kansen, maar het zijn na 3 minuten toch weer de bezoekers die het net treffen (2-6). De wedstrijd breekt daarna nog verder open (Veendam wil de score opvoeren en GVAV het verschil verkleinen) en dat pakt in het voordeel van onze helden uit: na 20 minuten in de 2e helft is de stand 5-7 en kan je langs de lijn de uiteindelijke gelijkmaker al een beetje voelen... Zou het?

Het mag niet zo zijn. Ondanks een paar goede kansen (aan beide kanten) wordt er niet meer gescoord: eindstand in een rare, maar spannende pot 5-7.

Ondanks dat er geen punten bijgeschreven mogen worden voelt vandaag een stuk beter dan de onnodig grote verliesbeurt van vorige week. De tweede helft gewonnen (3-2) , gestreden en daardoor de wedstrijd toch nog spannend gemaakt toen de achterstand al behoorlijk opgelopen was en niet te vergeten: een hattrick van Ilyas. Allemaal bouwstenen waarop we hopenlijk de komende weken verder kunnen!

Helaas geen foto's deze week. Reygan mag volgende week (uit bij BeQuick) weer mee: krijgen we er dan vast weer prachtige plaatjes bij!