GVB 2 (zon)

6e klasse 11

11 oktober 2020 11:00

Ja beste lezers, het is wat.

Met goede moed trok het 5de weer ten strijd tegen een tegenstander die een goede reeks had neergezet. We waren gewaarschuwd en we begonnen behoedzaam tegen een elftal dat al snel duidelijk maakte dat het goed kon tikken en snelle spelers voorin hadden. In eerste instantie hadden we ze aardig onder controle maar gaande de wedstrijd kwamen er meer kansen voor hen. En dat terwijl wij ook een aantal kansen kregen maar het afmaken is nog een probleem voor het 5de.

De regen geselde de spelers en was een voorbode voor de koude douche die ons te wachten stond niet alleen door de uitslag maar ook het verraderlijke coronavirus wat zijn sporen achterliet en inmiddels heeft geleid tot een nieuwe lockdown.

Het werd 0-1 uit een vrijde trap en uit een slimme dieptepass werd de keeper uitgespeeld en de bal in het lege doel gedeponeerd 0--2. GVAV bleef gelukkig geloven in de eigen kansen en zowaar een door Jesse verdiende strafschop die Lesley onberispelijk binnen schoot. Ineens staat daar 1—2 op het scorebord en dat gaf zeker perspectief. Daar gingen we ook de rust mee in en voldoende vertrouwen om de 2de helft de strijd aan te gaan. Opnieuw domineerde GVB op het veld maar het was te doen. Na balverlies op het middenveld een snelle aanval en 1—3. Maar GVAV richtte zich weer op en zowaar uit een mooie opgezette aanval met GARRY en opnieuw  Lesley 2—3. En weer gloorde daar perspectief voor een 3—3 maar de kansen werden niet benut. Dus je raad het al,  de goals vielen aan de andere kant. Opnieuw te veel balverlies wat leidde tot de 2—4 en een ongedekte speler die naar hartenlust kon uithalen van afstand en de bal diagonaal fraai laag in de hoek schoot 2—5.

GVAV bleef ballen en werken en dat is een compliment. Iets minder commentaar op elkaar als het wat slechter gaat is ook van belang. En wat effectiever met de kansen opgaan want dat geeft meer rust in het elftal.

Een bijzonder verslag omdat de Lock down inmiddels een feit is en ook de training voorlopig lam legt.

Iedereen kan in thuistraining om de conditie op peil te houden. Denk om jezelf en samen sterk tegen het virus. Iedereen weet wat die moet doen. Gelukkig hebben we de app groep nog voor humor , contact en andere zaken.